Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

El turisme familiar nacional continua sent la màxima prioritat a la Costa Daurada

divendres 15 febrer 2019

El turisme familiar nacional continua sent la màxima prioritat a la Costa Daurada

S'ha presentat el Pla Conjunt de Promoció. Aquest crea sinergies molt positives entre els sectors públics -Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona, Cambrils, Salou i Vila-seca- i el privat -FEHT- per optimitzar els recursos que s'inverteixen a promocionar la destinació

El pla es va iniciar el 2014 per invertir una part dels recursos obtinguts de l'impost a les pernoctacions en establiments reglats

Les accions destinades a captar i fidelitzar el turisme nacional -el més important a la destinació- representen el 30% del pressupost

 

Els principals representants del sector turístic de la Costa Daurada, més concretament els responsables dels Patronats de turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Cambrils, Salou i Vila-seca, conjuntament amb la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), han presentat el Pla Conjunt de Promoció Turística durant el 2019 per a les destinacions de Cambrils, Salou i Vila-seca, la Pineda.

 

Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l'impost a les pernoctacions en establiments reglats. Així doncs, des de fa 5 anys, s'han creat unes sinergies molt positives entre el sector públic i el privat per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com a les poblacions de Cambrils, Salou i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments. Enguany, el Pla té un pressupost de 900.000 €, la mateixa quantitat que el 2017 i 2018.

Marta Álvarez, gerent de la FEHT i responsable tècnica del pla, acompanyada de Martí Carnicer, President del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Benet Presas, Regidor de Turisme de l'Ajuntament de Salou; Mercè Dalmau, Regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, i Pere Segura, President del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, han estat els encarregats de presentar totes les accions promocionals d'enguany i explicar-ne els principals objectius.

Les accions més destacades Álvarez ha explicat que el 30% del pressupost del pla d'enguany va dirigit al mercat nacional, "el més important a la nostra zona". Així, es faran diferents workshops en ciutats com Bilbao, Sant Sebastià o Madrid on es presentarà la Costa Daurada als agents de viatges locals, ja que ells són "qui posteriorment recomanen la nostra destinació als seus clients".

Álvarez ha especificat que es farà a través "d'esdeveniments innovadors amb realitat virtual, showcookings o espectacles de PortAventura World". Per captar al públic de Catalunya i Espanya també es visitaran altres ciutats -Barcelona, Saragossa, València, Santiago de Compostel·la  i Oviedo- amb empreses col·laboradores i s'assistirà a diferents fires sectorials, per exemple, les relacionades amb el sector campista.

França s'endurà el 20% del pressupost de les accions, que serviran per assistir a les fires SIT Nantes, SIT Rennes i TOPRESA i KidExpo a París. A més, durant el mes de maig, també s'organitzaran  diferents viatges de professionals del turisme a la Costa Daurada perquè la descobreixin de primera mà. Serà el primer cop que es duu a terme aquesta acció amb agents de viatges i professionals francesos. L'any passat es va fer amb agents de viatges nacionals i l'experiència es va qualificar "de molt exitosa" segons Álvarez.

Per consolidar el mercat irlandès es presentarà la destinació a les fires The Holiday Show i Irish Travel Show. Així mateix, també es visitaran diferents ciutats com Galway, Waterford i Cork per fer-ne presentacions.

Al centre d'Europa també s'hi faran accions. Així, a Alemanya, a més d'assistir a la ITB de Berlín -la més important del país-, conjuntament amb touroperadors, també es faran roadshows per diferents ciutats. Pel que fa als Països Baixos i Bèlgica, s'assisteix a la fira Vakantiebeurs, específica del  sector campista i es fan accions amb touroperadors.

La intensa tasca de promoció també es farà a 15 ciutats de Rússia, tant les principals -Moscou, St. Petersburg, Kazan...- com d'altres amb alta població i alt potencial. A més, també es visitarà Bielorússia (Minsk) i Ucraïna (Kiev), uns mercats que segons Álvarez, "es volen potenciar".

Finalment, en relació als nous mercats que es volen captar, es realitzaran accions als països de l'Europa de l'Est, més concretament a la Fira Internacional Travel Show de Varsòvia (Polònia). Durant el mes de gener es va visitar la Fira Matka de Helsinki per "iniciar contactes amb empreses turístiques dels països nòrdics".

Álvarez ha conclòs explicant les diferents accions transversals que es realitzen a cada mercat, com ara de comarketing amb touroperadors, famtrips (viatges de coneixement de la destinació), patrocinis d'esdeveniments esportius o campanyes de publicitat.

Els objectius de la promoció

Segons Álvarez la majoria de propostes estan "enfocades a fidelitzar clients i mercats que ja operen a la zona, però que creiem que amb un bon i estudiat pla d'accions poden mantenir i, fins i tot, augmentar-ne les operacions". En aquest cas es refereix a mercats com el nacional, l'irlandès, alemany, rus o el francès. Alhora, també es faran accions de captació per "treballar mercats amb nul·la o escassa presència al territori com, per exemple, mercats nòrdics, països de l'Europa de  l'Est, Polònia..." ha conclòs Álvarez.

La gran majoria de les accions d'aquest pla -aproximadament el 85%- van dirigides a la intermediació. És a dir, als operadors turístics, agències de viatges i OTAS (Online Travel Agency), que són els principals responsables de prescriure, després, la destinació. La resta d'accions es dirigeixen als clients finals. Álvarez ha destacat els mercats francès i l'irlandès com a "mercats madurs als quals ens dirigim directament". Pel que fa al tipus de públics, a més de captar el  familiar, també es busca un altre tipus de visitants que, segons Álvarez "han d'ajudar a aconseguir la desestacionalització". Alguns d'aquests visitants són el turisme sènior, les parelles o altres segments, com el turisme esportiu.

 

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l'allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d'aquests sectors, així com promoure l'àmplia i variada oferta d'allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s'executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou,  Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona; l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l'Associació d'Hotels de Tarragona; l'Associació d'Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l'Ebre; l'Associació d'Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la  província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Galeria d'imatges

RP-Plan Conjunto Promocion Costa Daurada.JPG.JPG

Document Actions