Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

L’alcalde de Salou, Pere Granados, com a diputat provincial, participa a la Setmana Europea de les Regions i Ciutats a Brussel·les

dimecres 09 octubre 2019

La millora de la sostenibilitat turística de la Mediterrània, el rol de les administracions intermèdies a Europa o el despoblament rural centren les sessions on pren part l’alcalde de Salou i diputat, delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació, Pere Granados

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, com a diputat provincial, participa a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats a Brussel·les, que se celebra del 7 al 10 d’octubre.

La Diputació de Tarragona hi pren part activament de la mà del diputat delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement, Pere Granados; i d’un equip tècnic que durant aquests dies analitza i comparteix els principals temes que formen part de l’agenda del món regional i local europeu.

Una de les principals trobades que atenen és la del Comitè tècnic del projecte BleuTourMed, que ha estudiat, provat i capitalitzat instruments i accions innovadores per a la millora de la sostenibilitat turística a la Mediterrània. En concret, la creació d’una comunitat amb capacitat d’incidir en la definició de les polítiques europees, la generació de propostes concretes que millorin l’impacte de l’activitat turística i l’intercanvi de bones pràctiques que assegurin la seva viabilitat amb generació de riquesa i ocupació. Pere Granados hi representa la institució supramunicipal, que és presidenta de l’Arc Llatí (una xarxa de cooperació política entre administracions de segon nivell de la Mediterrània per tal que la seva perspectiva sigui tinguda en compte en la formulació de les polítiques europees).

En la seva intervenció, el diputat provincial i batlle de Salou, Pere Granados, ha manifestat que "apostem perquè la sostenibilitat sigui la clau del turisme a les nostres comarques". En aquest sentit, "els esforços del present s'han d'incrementar en el futur", ha dit, i ha afegit que "la Mediterrània, que és una zona molt sensible, és casa nostra i la volem posar a l'abast dels visitants amb qualitat i gaudir-ne tots plegats". Per això, "el paper de les administracions locals és clau en l'àmbit d'una activitat generalitzada al nostre territori. Una activitat que hem de fer sostenible, innovadora i equitativa", ha assenyalat.

Altres reunions destacables que atén la representació de la Diputació durant la trobada europea organitzada pel Comitè Europeu de les Regions són amb el president del Consell Europeu de Poders Locals Intermedis, André Violà, per tal de valorar el seu futur pla d’accions, i amb el president de la Diputació d’Ourense i de l’associació Partenalia, Manuel Baltar, centrada en el despoblament rural.

Brussel·les acull anualment la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats. L’esdeveniment aplega treballadors d’administracions regionals i locals, experts i representants del món acadèmic, arribant als prop de 6000 participants 600 oradors. Aquest any arriba a la seva dissetena edició com l’escenari on ciutats i regions mostren la seva capacitat de crear creixement i ocupació, implementant la política de cohesió de la Unió Europea. Així, es posa de manifest la importància dels nivells regionals i locals per la bona governança europea.

 

Document Actions