Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

L’alcalde de Salou, Pere Granados, explica a Maspalomas Costa Canària la fórmula per combatre 'l’overtourism' i ser una destinació sostenible

dissabte 14 desembre 2019

El batlle ha assistit els dies 12 i 13 de desembre al VII Fòrum Internacional de Turisme Maspalomas Costa Canària, pronunciant una ponència sobre el repte d'esdevenir un destí de qualitat per als turistes i també pels residents 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va participar ahir divendres en una taula rodona en el marc del VII Fòrum Internacional de Turisme Maspalomas Costa Canària. La intervenció del batlle, que va suscitar molt d’interès i va obtenir un feedback altament positiu, va girar al voltant de la temàtica de l’overtourism i els seus reptes i desafiaments, agafant com a exemple la Costa Daurada

El mandatari salouenc va parlar, concretament, de “la importància que els turistes s’enduguin una experiència de qualitat quan visiten la nostra destinació”; una circumstància que va paral·lela amb “el compromís del Govern Municipal perquè els residents tinguin una bona qualitat de vida”.

El batlle va explicar que sota el paraigües del Patronat Municipal de Turisme s’ha creat la ponència de promoció turística, amb una ampla representació dels sectors econòmics del municipi: allotjament (hoteler, apartaments i càmpings); comerç, restauració, administració de comunitats, PortAventura World, oci i incentius i esport. 

Sobre el vessant de la planificació per a un turisme sostenible i responsable, Granados va parlar del Pla Estratègic de l’Activitat Turística al municipi de Salou, contemplant que aquesta sigui sostenible i responsable, ambientalment. També, atractiva per a la ciutadania, avançada tecnològicament; innovadora, en producte i empresa; integradora en governança; reconeguda per la qualitat dels serveis; sorprenent, en la capacitat de generar emocions en els visitants; i inclusiva socialment i turística. 

Així mateix, va esmentar la creació del Pla Estratègic de l’Activitat Comercial al municipi de Salou; un pla d’acció per a la reconversió de Salou en DTI; un pla de mobilitat urbana sostenible de Salou; i l’estudi de l’activitat i dinàmica de les platges de Salou, amb l’objectiu de planificar actuacions de manteniment, regeneració, protecció i estabilització, en front del canvi climàtic.

El batlle va assegurar que Salou treballa per esdevenir Destinació Turística Intel·ligent (DTI) i va detallar quines són les estratègies per desestacionalitzar i desconcentrar, i el seu efecte. Granados va argumentar el fet d’integrar els visitants a la destinació i va esmentar la importància de reforçar el sentiment de pertinença de la ciutadania, incrementant el seu compromís i sensibilització amb el fet turístic.

Segons ha destacat, “Salou és una de les destinacions turístiques més potents de la Mediterrània i hem de fer valer aquest lloc que ens hem guanyat a base de treballar buscant sempre l’excel·lència. En aquest fòrum hem tingut l’oportunitat de que ens coneguin i d’intercanviar punts de vista molt enriquidors”. 

L'alcalde Pere Granados va compartir taula amb importants noms del panorama internacional com Jafar Jafari, fundador i editor d’Annals of Tourism Research: A Social Science Journal; Natalia Martínez Páramo, cap de la Unitat Agència Executiva per a les Pymes, Comissió Europea; i Harald Pechlaner, president de l’Associació Internacional d’Experts Científics del Turisme AIEST (Association Internacionale d’Experts Scientifiques du Tourisme). 

D’altra banda, el batlle va ser entrevistat aquest dijous al programa “Hoy  por Hoy Las Palmas”, de la Cadena SER, on va fer referència als principals reptes del turisme per evitar la saturació. El batlle va estar acompanyat per Rafael Gallego, president de la Confederación Española de Agencias de Viaje; Jorge Luis Olivares, ministro de Coordinación Política de México, i el periodista Evaristo Quintana.

Cal remarcar, a més, que l’alcalde de Salou va ser entrevistat per destacades cadenes radiofòniques com Capital Ràdio, Cadena COPE i Ràdio Dunas.

Dir, també, que el prestigiós portal Tourinews, especialitzat en turisme, amb més de 100.000 lectors de tot Espanya i Hispanoamèrica, es va interessar per la participació de Pere Granados al fòrum i per la seva ponència al voltant de ‘l’overtourism’.

Aquest VII Fòrum ha comptat amb 1.200 inscrits i ha estat organitzat per l’Ajuntament de la Villa de San Bartolomé de Tirajana, el Cabildo de Gran Canària i la Universitat de Las Palmas de Gran Canària, a través de la Facultat d’Economia, Empresa i Turisme. 

 

 

 

Galeria d'imatges

ALCALDE GRANADOS MASPALOMAS 2.jpeg
ENTREVISTA CADENA SER LAS PALMAS.jpeg

Document Actions