Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

L'Aliança de Municipis Turístics prioritza el seu full de ruta: els plans de renovació com a destinacions, l’obtenció de major finançament i el seu avanç tecnològic com a objectiu comú

dimecres 08 novembre 2017

Els alcaldes dels vuit municipis que integren l'aliança es reuneixen a la WTM de Londres i defineixen els passos a seguir de forma més immediata

Al març d'aquest any van protagonitzar la fita, sense precedents a Espanya, de constituir una plataforma comuna amb l'objectiu d'analitzar els seus desafiaments com a destinacions, intercanviar experiències i coneixements des de la seva singularitat i proposar estratègies de com reorientar i impulsar el progrés del segment turístic de 'sol i platja'.

Quan encara no es compleixen deu mesos d'aquell pas, l'Aliança de Municipis Turístics (AMT) de Sol i Platja ja ha traçat el full de ruta de les seves prioritats compartides, que passen per 'potenciar els seus plans de renovació i reconversió integral com a destinacions', 'reivindicar un nou sistema específic de finançament' i demanar el suport financer amb destinació tecnològic per a 'evolucionar cap al model de destinacions turístiques intel·ligents (DTI)'.

Aquest full de ruta comú s'ha traçat avui a la reunió mantinguda per l'aliança a la WTM de Londres, en la qual el president de l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH) i la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), Joan Molas ha exercit com a amfitrió, i a la qual han assistit els alcaldes dels vuit municipis líders del 'sol i platja' espanyol que integren l'AMT, i que representen més del 10 per cent del moviment de turistes nacionals i internacionals, sumant prop de 50 milions de pernoctacions anuals.

En la trobada han participat els alacaldes dels vuit municipis, D. Pere Granados, de Salou (Tarragona-Costa Daurada); D. Antonio Pérez Pérez, de Benidorm (Alacant-Costa Blanca); D. Marc Aurelio Pérez, de San Bartolomé de Tirajana (Gran Canària); D. Jaume Dulsat i Rodríguez, de Lloret de Mar (Girona-Costa Brava); José Ortiz, de Torremolinos (Costa del Sol); D. Alfonso Rodríguez Badal, de Calvià (Mallorca-Illes Balears); José Miguel Rodríguez, per Adeje, i D. José Julián Mena, per Arona -aquests dos últims de Tenerife-.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha proposat a la reunió de l’AMT d’instar a les diverses administracions competents per tal de regular normativament l’ús i explotació dels habitatges que es vulguin destinar a lloguer turístic. L’alcalde apuntava que “aquesta activitat genera problemes de convivència importants amb els veïns i residents; a més d’oferir un producte turístic sense les garanties professionals i de servei que requereix una oferta d’allotjament turístic de qualitat”.

Motor de l'activitat turística espanyola

Des de la seva constitució, el teló de fons de les reunions periòdiques de l'AMT és el de reivindicar-se com "motor de l'activitat turística espanyola" i del PIB nacional, i com a tal reclamar com veu qualificada davant les administracions regionals, de l'Estat i fins i tot d'àmbit europeu en els seus reptes comuns i en la reclamació de suports financers per a poder abordar-los. La necessitat de fer evolucionar el seu model turístic cap al concepte de 'destinacions experiencials' i 'innovadors' els uneix en aquesta cursa per guanyar en competitivitat en un mercat turístic globalitzat.

A la reunió de treball d'avui els vuit alcaldes han posat en marxa la maquinària de funcionament de l'AMT. Entre els assumptes objecte d'estudi, els mandataris han analitzat la forma jurídica que adoptarà aquest 'pool' de destinacions turístiques que reforci la seva capacitat d'interlocució davant les diferents instàncies de l'administració pública.

Així mateix, entre els passos que ja s'estan donant, en aquest cas dins del procés de visualització internacional de l'entitat, l'AMT ha activat la seva presència a les xarxes socials. A Twitter ho farà sota la identitat de @AMTSolyPlaya, a Facebook com AMT Sol i Platja, i en Instagram ho farà amb el nickname AMTSolyPlaya.

Elaboració del DAFO

Els mandataris s'han plantejat també com a repte, i dins el procés d'elaboració d'un estudi DAFO comú, que cada una de les destinacions assenyali les quatre de les vuit Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats que consideren prioritari abordar a fi d'afrontar-les mitjançant un pla estratègic adequat per a tots; i ja han assenyalat en la seva agenda la propera edició de FITUR 2018, a Madrid, com la data d'una nova trobada i de posada en marxa de diferents iniciatives turístiques.

La taula de treball ha analitzat també i acordat abundar en la proposta realitzada per l'alcalde de Torremolinos sobre l'oportunitat que s'obre el proper any 2018 d'entaular converses amb la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Medi Ambient davant la revisió de la Llei de Costes, document que afecta els interessos de tots els municipis participants de l'AMT.

Galeria d'imatges

reunio_atm.jpg
Foto_Reuni+¦n_AMT_en_WTM_III.jpg

Document Actions