Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

Salou acull una Jornada de l’Aula Internacional d’Innovació Turística ESADE-CaixaBank

dilluns 22 octubre 2018

L’alcalde de Salou reitera la necessitat de “major implicació de les administracions superiors per a la necessària renovació i digitalització de les destinacions pioneres”.

El catedràtic d’ESADE, Josep Francesc Valls, ha presentat l’estudi sobre “les principals preocupacions i reptes del sector turístic català”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha donat aquest matí la benvinguda a la seixantena d’assistents a una jornada de l’Aula Internacional d’Innovació Turística que organitza ESADE i CaixaBank Hotels&Tourism. L’acte inaugural ha comptat amb la presència del Catedràtic del Departament de Marketing ESADE i Director AIIT, Josep Francesc Valls, a més del director del Departament de Turisme de CaixaBank, David Rico, i el director Executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent.

L’alcalde ha agraït a ESADE i a CaixaBank Hotels&Tourism el fet que hagin escollit Salou per a celebrar aquesta Jornada perquè “per una destinació pionera és interessant acollir fòrums de debat i d’anàlisi del sector del turisme i els seus principals reptes, desafiaments i apostes de futur”. A més, ha afegit que “un dels reptes més importants que afronta el sector turístic és el de desenvolupar destinacions turístiques responsables i sostenibles des del punt de vista social, mediambiental i econòmic; que poden ser perfectament conjugables amb la rendibilitat i els balanços de negoci”.

Pel batlle, “el futur del sector turístic està estretament lligat al coneixement i a la innovació amb l’objectiu d’una gestió intel·ligent, eficient i responsable, on la transformació digital és un element necessari i imprescindible per a les nostres empreses i destinacions, per crear un entorn intel·ligent i innovador”.

L’alcalde, en la seva intervenció, ha recordat que Salou, davant d’aquest repte, es va presentar a una convocatòria del Ministerio de Economia y Empresa a través de la empresa pública Red.es i amb el finançament dels fons FEDER de la Unió Europea, on  destinava 60 milions d’euros a diferents projectes Smart. Precisament Salou -afegia l’alcalde- ha estat triat amb el projecte amb la quarta millor puntuació, “i ens han dotat amb més de 2 milions d’euros perquè Salou es converteixi en una Smart Turistic Destination.

Per acabar, Granados, s’ha referit a l’aliança de municipis turístics de sol i platja -l’AMT- on les vuit destinacions més importants d’aquestes característiques treballen plegades sota uns eixos comuns: “renovar les destinacions, aconseguir un millor finançament i la digitalització; tot encaminat a aconseguir un turisme de qualitat i sostenible”. Ha conclòs dient que “per tal de poder renovar i modernitzar les destinacions cap un entorn urbà i turístic sostenible, i un entorn digital intel·ligent, cal major implicació i compromís de les administracions superiors”.

A la cloenda de les jornades, a més de l’alcalde també hi ha estat presents: Joan Montserrat, Director Centro de Empresa Reus CaixaBank; Fernando Jiménez, Director Centro de Empresa Tarragona CaixaBank; Josep F. Valls i Xavier Roig, President de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.

Galeria d'imatges

cloenda jornades.jpg
P1130789.JPG

Document Actions