Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

Salou aprova amb nota l’estudi d’impacte socioeconòmic del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2016

dilluns 09 gener 2017

La 52ª edició del RallyRACC Catalunya Costa Daurada va tenir lloc entre el 13 i el 16 d’octubre i va comptar amb 159.353 espectadors

El tram amb més públic va ser l’especial de Salou, amb gairebé 35 mil persones

De cara a conèixer amb major detall tot el que envolta aquest esdeveniment, el RACC ha promogut un estudi per avaluar l’impacte econòmic que es produeix sobre el territori gràcies a aquesta competició.

El RallyRACC 2016 ha atret un total de 159.353 espectadors, 131.288 dels quals en els diferents trams on va tenir lloc la competició. El tram amb més públic va ser l’especial de Salou, amb gairebé 35 mil persones. 3 de cada 4 espectadors ja havien assistit altres edicions al RallyRACC, on la gran majoria dels espectadors (97,1%) tenen intenció de tornar en futures edicions.

El públic assistent és majoritàriament home i d’una edat compresa entre els 21 i els 45 anys. El públic assistent majoritàriament prové de Catalunya (56,1%). El 32,7% arriba des d’altres Comunitats Autònomes d’Espanya i l’11,2% des d’altres països. Entre els catalans destaquen el 7,1% procedents des de la ciutat de Barcelona. Entre els provinents d’Espanya, el grup més nombrós arriba de la Comunitat de Madrid, i entre els estrangers, són majoria els arribats des de França.

Destacar que 7 de cada 10 espectadors passen almenys una nit fora de la seva residència habitual durant la seva assistència al RallyRACC. En el cas del catalans, són 1 de cada 2. Els espectadors d’altres països són qui més nits passen fora de casa (4,6 de mitjana), seguits dels espectadors de la resta d’Espanya (3,2 nits).

A banda de la residència habitual, els allotjaments més utilitzats són els hotels, pensions i aparthotels, seguits de l’acampada lliure i de la utilització de segones residències. De mitjana, cada espectador es gasta 53,1€ en allotjament, quantitat que arriba als 227€ en el cas dels procedents d’altres països.

Pel que fa a la pròpia competició, la valoració mitjana de tots els Trams, que en fa el públic assistent, supera els 8 punts sobre 10. La valoració global del RallyRACC és de 8,5 punts sobre 10, sense diferències sensibles segons origen dels assistents.

L’organització del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada destina 1.935 persones al seu desenvolupament. Destacar que el personal de premsa acreditat per aquesta competició ascendia a 410 persones, fet que augura una gran projecció tant a nivell local, nacional e internacional.

Galeria d'imatges

imatge111.jpg

Document Actions