Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

Salou obre les portes del jaciment de La Cella coincidint amb la Setmana Santa

dilluns 05 març 2018

L’activitat –que es completarà amb una visita amb realitat virtual- pretén posar en valor aquest poblat dels segles IV-III a.C.

Coincidint amb les festes de Setmana Santa, el Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV i l’empresa IBER. Arqueologia, Patrimoni i Turisme SL, empresa spin off de la pròpia URV, en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou, tornaran a organitzar visites guiades al jaciment arqueològic de La Cella, al Cap de Salou.

L’objectiu principal d’aquestes visites és mostrar aquest poblat protohistòric dels segles IV-III aC, un dels actius patrimonials i turístics més importants del municipi: la seva excel·lent ubicació al costat de la costa, el seu sistema defensiu, l’arquitectura domèstica i les seves cases complexes, els seus carrers i el seu urbanisme, les seves activitats econòmiques o més quotidianes i els seus costums.

Aquestes visites les realitzarà un dels responsables de l’equip que ha portat a terme les campanyes arqueològiques efectuades en el jaciment, i serviran per explicar tant les característiques principals de l’assentament com els resultats obtinguts en els treballs arqueològics i la seva interpretació. Els dies programats per fer la visita són el dissabte 24 de març al matí (a les 11:30 en castellà i a les 12:45 en català) i el dijous 29 de març a la tarda (a les 17:00 en català). L’activitat es completarà amb la visita a través de la realitat virtual, a un dels edificis principals, un autèntic viatge a través de la història.

Es recomana fer reserva prèvia al telèfon 659 11 10 81 o al correu electrònic jvila@iberapt.com. Les visites tenen una durada aproximada d’una hora. El preu de l’activitat és de 9 euros pels adults; de 4 euros pels nens d’entre 7 i 12 anys i de 20 euros per una família  8 amb 2 adults i  ½ nens).

Les activitats al jaciment arqueològic de La Cella no s’acabaran aquí, sinó que tindran continuïtat durant el mes d’abril (cap de setmana del 20 al 22 d’abril) amb unes jornades de caire més familiar i al llarg dels mesos d’estiu amb una programació que inclourà altres visites guiades, petites recreacions històriques i tasts comentats de cervesa ibèrica.

Document Actions