Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

Salou rep la certificació de Cicloturisme per part de l’Agència Catalana de Turisme

dimarts 20 març 2018

La capital de la Costa Daurada continua apostant per l’esport, després d’obtenir el segell de Turisme Esportiu amb la  modalitat de futbol i vela lleugera

L’Ajuntament promou una sèrie de rutes pel territori, circuits Cross Country i passejos pel carril bici per tota la família

El municipi també disposa de quatre hotels amb el segell d’Establiment Cicloturista de la Generalitat, amb instal·lacions i serveis exclusius per aquest sector turístic

Salou ha rebut aquest 2018 el segell de Cicloturisme per part de l’Agència Catalana de Turisme, ja que el municipi compta amb excel·lents comunicacions i varietat de rutes pel litoral de la Costa Daurada. Aquest fet també ha estat possible gràcies a la col·laboració i assessorament del tour operador intermediari especialitzat en esports, Sport no limit travel, del grup Olympia.

A més, el Patronat de Turisme de Salou, com a ens local de promoció turística, compleix amb els requeriments exigits per obtenir la certificació, com ara disposar d’una oferta d’empreses especialitzades en cicloturisme, un espai físic on els cicloturistes puguin consultar la informació relacionada amb aquest esport (Oficines d’Informació del Patronat de Turisme), un catàleg específic  i un espai a la web turística de Salou per consultar tota aquesta informació. 

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Salou, Benet Presas ha destacat que “s’ha treballat intensament per aconseguir aquesta certificació, ja que creiem que és un segment que pot ajudar a desestacionalitzar la temporada turística i que aporta qualitat i valor a la destinació”.

La capital de la Costa Daurada també disposa de quatre hotels especialitzats en cicloturisme que ofereixen serveis exclusius per acollir ciclistes i que han apostat per obtenir el segell d’Establiment Cicloturista de la Generalitat de Catalunya. Aquests són l’H10 Vintage Salou ***, Vil·la Romana ****, Regente Aragón **** i Calypso ***; tots ells han instal·lat un espai específic per poder guardar les bicicletes, amb eines a disposició del client per poder netejar-les i arreglar-les si fos necessari. L’alcalde, Pere Granados, també ha volgut assenyalar “la importància d’oferir serveis exclusius a aquest nou sector turista perquè la seva experiència a Salou sigui única”.

Cal destacar que Salou va aconseguir durant el 2003 el segell de Turisme Familiar per l’Agència Catalana de Turisme. Posteriorment, el 2013 va obtenir la certificació de Destinació de Turisme Esportiu amb la modalitat de Futbol, gràcies a les instal·lacions i els serveis que oferia i segueix oferint el Complex Esportiu Futbol Salou i els 9 establiments adherits a la marca. I va ser al 2016 quan va rebre també aquest segell amb la modalitat de vela lleugera pel Club Nàutic Salou, fet que va proclamar Salou com a subseu de vela pels Jocs Mediterranis.

Gran aposta pel Turisme Esportiu i Familiar

Per tal d’oferir una bona experiència a aquest sector visitant, Salou també posa a disposició dels cicloturistes diverses possibilitats en funció dels nivells i gustos de l’usuari. Per un costat, poden optar pel ciclisme en carretera, que consta de cinc rutes amb sortida des de Salou per descobrir la Costa Daurada – Delta de l’Ebre; Colldejou i Pradell de la Teixeta; Priorat; Pratdip i Llaberia; i Prades-.

També ofereix el Cross Country, un circuit dissenyat entre l’Ajuntament de Salou i l’Associació Ciclista de Salou, i situat entre l’avinguda del Cap de Salou i l’avinguda del Pla de Maset. Aquest circuit consta de petites muntanyes consecutives de mig metre, zones elevades, parts peraltades, rampes, etc. A més, es tracta d’un doble circuit, un dirigit a adults, de 4 km de llarg, i un altre infantil de mig quilòmetre.

Per últim, els amants de la bicicleta, també poden optar pel ciclisme en família, una forma de practicar esport en família i descobrir la ciutat des d’una altra òptica. Els visitants podran pedalejar pel carril bici seguint la costa, rodar pel carril de convivència descobrint els diferents passejos de Salou o arribar fins Cambrils o la Pineda pel carril bici, contemplant la platja i el mar.

Document Actions