Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Orange destina 4,5 milions d'euros per fer arribar la fibra òptica i la tecnologia mòbil 4G als veïns de Salou

dimecres 20 desembre 2017

La companyia està desenvolupant un projecte de desplegament de fibra, gràcies al qual ja estan connectats amb aquesta tecnologia més de 16.300 llars i negocis de la localitat tarragonina

Així mateix, el consistori ha brindat la seva col·laboració a Orange en els treballs per optimitzar l'experiència 4G dels usuaris en la temporada turística


El regidor delegat de Serveis Generals, Qualitat i Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Salou, Jesús Barragán, acompanyat del cap de la Secció de Sistemes d'Informació, Jesús Redón, han rebut la directora territorial de Relacions Institucionals d'Orange Espanya, Montserrat Cirera, per tal de conèixer els projectes que ha emprès aquesta per dotar la localitat tarragonina de les millors tecnologies de connectivitat mòbil (4G) i fixa (FTTH).

En concret, Orange està desenvolupant un projecte valorat en 2,7 milions d'euros per al desplegament fibra òptica, gràcies al qual ja estan connectats amb aquesta tecnologia més de 16.300 llars i negocis salouencs. Això suposa que aproximadament el 50% dels habitatges principals de Salou disposa ja d'accés a les comunicacions fixes més avançades del mercat.

Així mateix, la companyia ha mostrat la seva disposició a continuar el desenvolupament d'aquesta xarxa de fibra òptica en noves zones dins el municipi en 2018. Per a això, és un factor clau la concessió dels permisos d'instal·lació per part de les comunitats de propietaris i administradors de finques. Amb aquesta finalitat, els tècnics d'Orange continuaran en dates següents les visites als veïns i comunitats per informar-los de tots els avantatges de la instal·lació de la fibra òptica, que és gratuïta i no suposa cap compromís de contractació de serveis. A més, la companyia garanteix que els treballs de desplegament es realitzaran amb les menors molèsties possibles per als salouencs.

Màxima velocitat en navegació mòbil

Aquesta inversió d'Orange en infraestructures de fibra òptica se suma a la que la companyia ha realitzat per al llançament dels serveis mòbils 4G a Salou, projecte al qual ha destinat 1,8 milions euros. Gràcies a això, la majoria dels salouencs pot gaudir ja de la màxima velocitat en transferència de dades mòbils.

D'aquesta manera, la inversió total d'Orange per fer arribar les millors comunicacions fixes i mòbils als veïns de Salou ja puja a 4,5 milions d'euros.

 

Coordinació entre Ajuntament i empresa

Durant la reunió, el regidor delegat de Serveis Generals, Qualitat i Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Salou, Jesús Barragán, ha destacat que "els beneficis de projectes com el d'Orange suposen per als ciutadans del nostre municipi, així com per al desenvolupament econòmic dels empresaris de la zona, els quals comptaran ara amb tots els avantatges d'unes xarxes de comunicacions amb les tecnologies fixes i mòbils més avançades del mercat ". Barragán també ha demanat a l'empresa l'ampliació de l'extensió de la fibra a Cap Salou, Covamar i la resta d'urbanitzacions a fi de poder donar cobertura a la majoria de salouencs.

Així mateix, el regidor Barragán, ha brindat la total col·laboració de l'Ajuntament a Orange per a la pròxima posada en funcionament de small cells al Passeig Marítim, de cara a optimitzar l'experiència de l'usuari mòbil, especialment en les temporades turístiques, així com per preparar la xarxa per a la pròxima generació mòbil.

Per la seva banda, la representant d'Orange ha agraït a l'Ajuntament el suport i les facilitats rebudes, així com la bona coordinació que s'està mantenint amb els tècnics del consistori per dur a terme amb èxit els treballs de desplegament amb les menors molèsties per als veïns . Així mateix, ha manifestat la seva satisfacció per la implicació de l'Ajuntament en informar els ciutadans dels beneficis i facilitats que reportarà l'arribada a Salou de les tecnologies 4G i fibra òptica. La representant d'Orange, s'ha compromès a estudiar l'univers global dels habitatges de Salou per seguir avançant en el desplegament i incloure també aquestes noves zones que va demanar el regidor durant la reunió.

Ambiciosos plans de desplegament

Projectes com el de Salou formen part de l'ambiciós pla de desplegament de xarxes de nova generació que està duent a terme Orange per assolir amb la seva xarxa de fibra òptica les 16 milions d'unitats immobiliàries a Espanya el 2020, completar el seu desplegament 4G i preparar la seva xarxa per a les noves tecnologies del futur. La inversió total dedicada a aquest projecte arribarà a un total de 4.100 milions d'euros el 2020.

Galeria d'imatges

petita_orange.jpg
petita_orange.jpg

Document Actions