Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Salou Smart Turístic dins la Red DTI

La Secretaría de Estado de Turismo i SEGITTUR coordinen la Red de Destinos Turísticos Inteligentes que actua des d'una perspectiva interna, realitzant accions d'assessorament en l'aplicació de la metodologia i promovent l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques entre els seus membres.

El projecte Salou Smart Turístic de l'Ajuntament de Salou, forma part de les 24 iniciatives d'entitats locals subvencionades pel Ministerio de Economía y Empresa, a través de la empresa pública Red.es i amb el finançament del fons FEDER de la Unió Europea. Aquest conjunt de projectes impliquen una inversió de 68,3 milions d’euros, entre ells la proposta presentada i seleccionada de la capital de la Costa Daurada. En el cas de Salou, el pressupost adjudicat ha estat de 2.941.500 euros, destinat a la iniciativa Salou Smart Turístic.

El nostre projecte Salou Smart Turístic

Durant dos anys es durà a terme un seguit d’actuacions que incidiran en la millora de la qualitat de vida dels residents, el desenvolupament sostenible i per a la millora dels fluxos turístics. El full de ruta dissenyat per l’Ajuntament permetrà incorporar nous elements a la ciutat, principalment de caire tecnològic, que permetin donar un salt qualitatiu en els serveis que Salou ofereix als seus visitants i ciutadans, abordant de ple la seva transformació cap a una Smart City, cap a una Smart Destination.

Increment substancial del nombre de punts de càrrega de vehicles elèctrics, increment del nombre de webcams turístiques a les platges, desplegament d’una xarxa de sensors que permeti conèixer millor la mobilitat dels visitants i adaptar les ofertes de serveis, generació de continguts digitals potenciant les rutes culturals definides (Salou 1900, Arquitectura dels 60, Vila Romana de Barenys, Poblat iber La Cella, Camí de Ronda,...), una nova aplicació mòbil específica dels serveis a nivell turístic, són alguns dels components que integren el projecte SALOU SMART TURÍSTIC.

No es descuiden aspectes de sostenibilitat i eficiència energètica, com la gestió monitoritzada d’un conjunt de zones enjardinades i la telegestió de les lluminàries de LED que s’instal·laran al frontal marítim del Passeig Jaume I.

TOTA LA INFORMACIÓ DEL PROJECTE SALOU SMART TURÍSTIC (fes clic aquí)

Per què volem formar part de la Red DTI?

Els membres tenim l'oportunitat de participar en l'evolució del projecte, tenir contacte i accés a informació d'interès en les diferents matèries dels eixos d'un DTI i visibilitat internacional. Així, les destinacions que integren la xarxa ens beneficiem de:

  • Formar part de les aliances estratègiques que es generin entre destinacions i el sector privat per al desenvolupament de tecnologia i innovacions turístiques.
  • Comptar amb un servei d'assistència en la implantació del procés de conversió en DTI.
  • Assessorament en matèria de normalització i en implantació de segells com el SICTED, Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions.
  • Accedir a bases de dades d'ajudes, subvencions i finançament.
  • Programes de formació i capacitació en matèries relacionades amb els eixos de la metodologia DTI.
  • Disposar d'un catàleg de proveïdors de solucions i serveis tecnològics per a destinacions.
  • Un servei de notícies i un repositori d'estudis i publicacions.
  • Presència i participació en fires i fòrums nacionals i internacionals, així com altres xarxes.

Document Actions