Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

L’alcalde Granados signa el protocol per donar impuls a la Red DTI

dimecres 27 febrer 2019

Aquest matí, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha assistit a l'acte de constitució dels òrgans de govern de la Red de Destinos Turísticos Inteligentes  signant el Protocol General d’Actuació, juntament amb la Secretaria de Estado de Turismo, Isabel Oliver, durant l’acte de constitució dels òrgans de govern d’aquest nou projecte.  L’alcalde Pere Granados, ha dit que  "la signatura d'aquest protocol de constitució de la Red DTI suposa donar un nou impuls a la transformació digital de les destinacions per a la millora de la gestió turística i la governança de la ciutat que incidirà directament en la qualitat de vida de residents, el desenvolupament sostenible, i la millora de l'experiència del turista incrementant la seva satisfacció". La Ministra d’Indústria i Turisme, Reyes Maroto, ha estat l’encarregada de cloure l’acte que ha tingut lloc al saló d’actes de la Secretaria de Estado de Turismo.

Projecte Salou Smart.

Durant dos anys es durà a terme un seguit d’actuacions que incidiran en la millora de la qualitat de vida dels residents, el desenvolupament sostenible i per a la millora dels fluxos turístics.     El projecte Salou Smart Turístic es desenvoluparà en dos anys i puja a 2,9 milions d'euros.                          
El Ministerio de Economía y Empresa, a través de la empresa pública Red.es i amb el finançament del fons FEDER de la Unió Europea, subvenciona els 24 projectes de les entitats locals (ajuntaments, mancomunitats, consells i diputacions) admesos, que impliquen una inversió de 68,3 milions d’euros, entre ells la proposta presentada i seleccionada de la capital de la Costa Daurada. En el cas de Salou, el pressupost adjudicat ha estat de 2.941.500 euros, destinat a la iniciativa SALOU SMART TURÍSTIC.

Quins projectes inclou?
El full de ruta dissenyat per l’Ajuntament permetrà incorporar nous elements a la ciutat, principalment de caire tecnològic, que permetin donar un salt qualitatiu en els serveis que Salou ofereix als seus visitants i ciutadans, abordant de ple la seva transformació cap a una Smart City, cap a una Smart Destination. Increment substancial del nombre de punts de càrrega de vehicles elèctrics, increment del nombre de webcams turístiques a les platges, desplegament d’una xarxa de sensors que permeti conèixer millor la mobilitat dels visitants i adaptar les ofertes de serveis, generació de continguts digitals potenciant les rutes culturals definides (Salou 1900, Arquitectura dels 60, Vila Romana de Barenys, Poblat iber La Cella, Camí de Ronda,...), una nova aplicació mòbil específica dels serveis a nivell turístic, són alguns dels components que integren el projecte SALOU SMART TURÍSTIC. No es descuiden aspectes de sostenibilitat i eficiència energètica, com la gestió monitoritzada d’un conjunt de zones enjardinades i la telegestió de les lluminàries de LED que s’instal·laran al frontal marítim del Passeig Jaume I. El projecte, que tindrà una execució prevista de 2 anys.

Signatura del protocol de constitucio dels òrgans de govern de la RED DTI.

Amb la formalització del Protocol, les parts es comprometen  a participar i establir línies de cooperació per l’impuls, promoció i suport de la Red DTI i el desenvolupament en general d’activitats conjuntes i/o col·laboració per la implantació d’actuacions a través d’aquest fòrum de trobada i debat que tinguin com a objectiu promoure sinèrgies i transferències d’informació i coneixement entre les Destinacions Turístiques Intel·ligents, impulsant el projecte i maximitzant els beneficis de l’aplicació de la metodologia als territoris.
El Protocol també inclou la constitució de la Comissió Plenària integrada per un representant de cada part, per tal de facilitar la realització de les activitats o projectes específics;  així com la constitució de la corresponent Comissió Executiva, per tal de facilitar l’execució, gestió, seguiment i compliment de les activitats o projectes específics. El protocol comptarà amb una durada de quatre anys, amb la possibilitat de pròrroga per acord de les dues parts, una o diverses vegades, fins un període màxim de quatre anys.
La Secretaría de Estado de Turismo, a través de SEGITTUR, va presentar el passat 11 d’octubre de 2018 la Red DTI, per tal de contribuir a la millora de la competitivitat de les destinacions turístiques espanyoles des de la perspectiva de la sostenibilitat i l’accessibilitat a traves de nous models de govern que incloguin la innovació i la tecnologia com a eines per aconseguir-ho.  
L’objectiu de la Red DTI és situar les destinacions al centre d’atenció de les polítiques públiques en matèria turística, afavorint la millora de la seva competitivitat, promovent sinèrgies i facilitant la necessària transferència de coneixement. A més, pretén promoure que les destinacions turístiques es configurin com espais turístics innovadors, consolidats sobre una infraestructura tecnològica de vanguardia, que garantís el desenvolupament sostenible del territori turístic , accessible per a tothom, facilitant la interacció i la integració del visitant amb l’entorn i incrementant la qualitat de la seva experiència a la destinació i la millora de la qualitat de vida dels residents de cadascuna d’elles.

Galeria d'imatges

WhatsApp Image 2019-02-27 at 11.21.54.jpeg
WhatsApp Image 2019-02-27 at 12.38.51.jpeg
WhatsApp Image 2019-02-27 at 13.24.23.jpeg

Document Actions