Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Salou acull, per segon cop, el Saló ‘Construïm Futur’, en el marc de transformació en destinació turística intel·ligent i sostenible

divendres 14 febrer 2020

L’esdeveniment ha estat presentat aquest matí en roda de premsa, amb l’assistència de l’alcalde de Salou, Pere Granados, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut; i el president d’Open Energy Institute (OEI), Robert Moragues

Tindrà lloc el 20 de febrer, de 9.30 a 14 h, a la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou (TAS)

Les inscripcions a l’acte, l’organització del qual és a càrrec d’OEI, amb la col·laboració de l’Ajuntament, són de caràcter gratuït i es poden fer a bamboo@smartbamboo.es, o al tel. 977 89 56 59

Salou tornarà, enguany, a ser seu, per segon cop, del Saló “Construïm Futur”, un esdeveniment organitzat per l’Open Energy Institute (OEI), amb la col·laboració de l’Ajuntament i d’altres empreses i entitats. Aquest matí, s’ha presentat l’acte en roda de premsa, amb l’assistència de l’alcalde Pere Granados; el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut; i el president d’OEI, Robert Moragues.

Aquesta segona edició se celebrarà el proper dijous, dia 20 de febrer, de 9.30 a 14 h, a la Sala Europa del Teatre Auditori (TAS).

El Saló “Construïm Futur” és un fòrum ideal per conèixer les darreres tendències del món immobiliari i de la construcció sota els principis de sostenibilitat, eficiència energètica i gestió intel·ligent. L’objectiu és proporcionar una plataforma adequada perquè destacats especialistes puguin debatre i exposar propostes de futur al voltant d'una activitat que resulta clau per a l’economia del territori.

Així, l’esdeveniment es constitueix com un punt de trobada propici per compartir nous corrents, iniciatives innovadores i un espai de networking que permet connectar, entre sí, els professionals; i aquests amb els representants de les administracions, responsables, també, de vetllar pel compliment del marc regulador específic.

Per l’alcalde de Salou, Pere Granados, “aquest saló aportarà noves idees sobre la construcció, així com sobre l’estructura de les ciutats en el futur més immediat, per tal que siguin sostenibles, alhora que ofereixin qualitat de vida”. El batlle ha afegit que “Salou ha fet una aposta decidida per la innovació i per la sostenibilitat, tant a nivell del sector privat com del públic” i ha assegurat que “és un municipi capdavanter a Tarragona, Catalunya i Espanya”.

Així, hi ha dos projectes, el de Salou Smart Turístic (Red.es), pel qual es desenvoluparan un conjunt d’accions en 2 anys, amb una subvenció d’uns 3 milions d’euros; i l’altre és convertir Salou en un Destinació Turística Intel·ligent (DTI), a través del programa de SEGITTUR.

L’alcalde ha assenyalat que “Salou està en una fase de renovació”, i ha posat com a exemple d’evolució a nivell urbanístic tots els projectes de present i de futur que hi ha previstos i que augmentaran la qualitat de vida de residents i visitants: la conversió del carrer Carles Buïgas; l’arranjament de voreres de diversos carrers com: Terrer, Louis Braille, Burguera, Pujol de Barberà, Josep Vicenç Foix, Dra. Helena Maseras i Ribera i Birmingham; i el Hard Rock, entre altres. Granados ha destacat, especialment, l’Eix Cívic, que esdevindrà un espai de convivència a favor de les persones.

El regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha agraït al president d’OEI que el municipi hagi estat triat, per segon cop, com a seu del Saló ‘Construïm Futur’, ja que “Salou aposta, fermament, per ser un municipi sostenible i esdevenir smart city; i, des de l’àrea, ja s’està treballant en aquesta línia amb el desenvolupament de diversos projectes que, pròximament, veuran la llum”.

Per la seva banda, el president d’Open Energy Institute, Robert Moragues, ha explicat que “en aquesta segona edició, ens centrarem en el concepte smart city, sobretot, en el seu caire més turístic, i coneixerem les eines que es troben al nostre abast per esdevenir ciutat intel·ligent”. Moragues ha assenyalat que “des de fa uns anys hem pres consciència sobre com consumir més o menys energia segons la construcció dels edificis i, per tant, sobre com treballar per l’eficiència energètica”, i ha afirmat que “el futur és reaprofitar, reciclar i canviar el concepte a fi i efecte que siguem més sostenibles”.

El 2n Saló "Construïm Futur" s'adreça, especialment, a empreses constructores i promotores; professionals de màxima capacitat d’influència i prescripció del sector de l’edificació i la rehabilitació sostenibles; empreses auxiliars i prestadores de serveis associats a aquest sector; empreses de materials de construcció; despatxos d’arquitectes, enginyeries, etc.; personal d’administracions locals; membres de les APIS; col·legis professionals; inversors amb interès a Tarragona i la seva àrea d’influència; entitats bancàries i financeres; i món universitari.

 

Programa del 2n Saló ‘Construïm futur’, del proper 20 de febrer

L’acte del proper dijous, 20 de febrer, s’inaugurarà a les 9.30 hores, amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados; el president d’OEI, Robert Moragues; i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet.

A continuació, tindrà lloc la conferència inaugural “L’únic futur possible: el sostenible”, a càrrec del cap del Departament de Construcció Sostenible de l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC), Licinio Alfaro.

Durant la jornada, es tractaran diversos temes com: el nou paradigma de la construcció i la rehabilitació, a càrrec del director general de Rapejun, Martín Vidal-Quadras, i el president del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Tarragona, Joan Tous; i l’economia circular i sostenibilitat amb el CEO de Solcam, Marc Segura, i l'exassessor de la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu i expert en Economia Circular, Frederic López.

També es faran dues conferències: “Solucions d’urbanisme intel·ligent”, a càrrec de l’investigador de l’IESE Business School, Carlos Carrasco Farré; i “Les polítiques de sòl i habitatge a Catalunya”, amb el secretari de l’Agenda Urbana i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra.

Finalment, la cloenda anirà a càrrec del regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut.

També es dedicarà una part de l’espai a un showroom (sala d’exposicions), en el qual les empreses especialitzades podran mostrar projectes i innovacions concretes per a la seva aplicació al sector de l’edificació i la rehabilitació. Cal dir que, enguany, les inscripcions són de caràcter gratuït i es poden fer al correu electrònic bamboo@smartbamboo.es, o al telèfon 977 89 56 59.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

CONSTRUÏM FUTUR (2).JPG
CONSTRUÏM FUTUR.JPG

Document Actions