Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Salou participa a les jornades Smart Tourism

divendres 21 desembre 2018

Des de la regidoria de Noves Tecnologies s'ha estat present a la trobada que ha tingut lloc a la Universitat de Barcelona

L'Ajuntament de Salou ha participat a la taula rodona organitzada per la Universitat de Barcelona (UB), en concret a l'aula magna de la facultat d'Economia i Empresa. A la taula Smart Tourism, han participat tres municipis: Salou a més de Lloret de Mar i Pineda de Mar, a més de l'empresa Telefónica como a partner de la Càtedra que s'imparteix a la UB; i que ha estat moderada per professorat de la mateixa universitat. Sota el títol 'Smart Tourism - Las ciudades inteligentes y el desarrollo económico del turismo' es van portar a terme diverses intervencions d'experts en el sector del turisme, els quals van debatre sobre el desafiament que suposa per a les ciutats implantar un turisme intel·ligent (smart tourism).

Jesús Redón, el cap de sistemes de l’Ajuntament de Salou, va ser l'encarregat d'explicar el desplegament que tindrà lloc al municipi en el marc del programa RED.es. Salou ha aconseguit aquest 2018 una subvenció, atorgada pel Ministeri d’Economia i Empresa, de 2.059.050 euros, destinats a portar a terme la iniciativa SALOU SMART TURÍSTIC presentada a la convocatòria del Pla Nacional de territoris intel·ligents de l’agenda digital per Espanya, i que ha estat seleccionada pel ministeri.

Aquesta, incorpora un total de 12 components distribuïts en 4 eixos d’actuació que tenen com àmbit d'actuació tot el municipi de Salou: Plataforma integral  de Ciutat, Dades dels visitants, Acompanyament dels visitants i Sostenibilitat i eficiència energètica, i que té per objectius principals la  transformació de Salou com a Destinació Turística Intel·ligent, així com la millora de l’eficiència energètica, els serveis d’informació destinats als visitants i la qualitat de vida de la ciutadania i dels serveis públics disponibles.

La taula rodona va tenir lloc el passat 28 de novembre a l'Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB.

Galeria d'imatges

Smart Tourism 1
Smart Tourism 2
Smart Tourism 3

Document Actions