Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Salou reconeguda entre les Administracions Electròniques més destacades al Congrés de Govern Digital celebrat al CCCB

dimarts 27 març 2018

Es tracta d’un Fòrum de referència de la transformació digital de les administracions catalanes on hi ha participat més de 500 ajuntaments, amb 77 ponències i 33 empreses patrocinadores

L'Ajuntament de Salou ha estat reconegut com Administració Electrònica destacada dins el III Congrés de Govern Digital que te com objectiu impulsar la transformació digital dels ens locals, i que es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona els dies 21 i 22 de març. Es tracta d’un reconeixement a les administracions locals més digitals.

El primer dia de congrés, es van lliurar els Reconeixements d’Administració Electrònica, uns guardons que premien la tasca dels ajuntaments i consells comarcals capdavanters a Catalunya en la transformació digital. Aquests reconeixements es donen en base al “Mapa d’administració electrònica a Catalunya” que realitza el Consorci AOC a partir de l’anàlisi d’uns 25 indicadors objectivables de la disponibilitat i activitat dels serveis digitals que ofereixen a la ciutadania. El “Mapa d’administració electrònica” és una iniciativa singular, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau d’implantació i ús dels serveis públics digitals.

L’Ajuntament de Salou es troba en el Top10 dels ajuntaments catalans de 20.000 a 50.000 habitants, destacant en la implantació de l'administració digital a la seva organització. La valoració ha estat realitzada durant el segon semestre de 2017 i ha recollit dades de 948 ajuntaments catalans amb implantació d’Administració Oberta, a més dels ens de la resta de l’administració local i sector públic de Catalunya.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut destacar “la importància d’aquest reconeixement al municipi de Salou, ja que això demostra que som un municipi capdavanter i el fet de que siguem un dels únics 4 municipis guardonats de la demarcació de Tarragona ho demostren.”

D’altra banda, el regidor de Serveis Generals, Qualitat i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha volgut agrair a tot l’ equip humà que ho ha fet possible. Barragán, ha afegit que “aquest Guardó ens anima a seguir treballant per aconseguir un major nivell d’excel·lència en la transformació digital del nostre Ajuntament.”

Durant el congrés, s’han presentat les millors experiències de Catalunya i de l’Estat que promouen governs més àgils, oberts i col·laboratius, en els àmbits de la innovació pública, la transformació digital, el govern obert, la contractació electrònica, la protecció de dades personals, la ciberseguretat i l’avaluació de les polítiques públiques.

Galeria d'imatges

petita_administracio_digital.jpg
27070422808_dc11690511_o.jpg
administracio_digital.jpg

Document Actions