Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Tributs i Gestió Econòmica

L’Ajuntament edita el nou calendari del contribuent per a l’exercici del 2018

dijous 01 març 2018

L’Ajuntament recorda que existeix el sistema de pagament avançat o fraccionat  que es poden sol·licitar de manera presencial a través de l’OAC o bé telemàticament mitjançant l’oficina virtual  

 

L’Ajuntament de Salou ha editat el nou calendari fiscal per aquest exercici 2018 amb els tributs de caràcter periòdic, les dates i els terminis de pagament que s’aplicaran a la ciutat en aquest any en curs. D’aquesta manera es dóna vida a una campanya informativa adreçada a tots els ciutadans sobre les diferents mesures i opcions de pagament d’impostos i taxes municipals per tal que els contribuents puguin conèixer de primera mà com dur a terme el pagament dels rebuts dins del termini legal. Així, en el calendari fiscal es recullen les tres opcions vigents:

-el sistema de pagament avançat on es genera un únic pagament amb data 5 de febrer i una regularització al novembre i que genera un estalvi de l’1% al contribuent;

-el sistema de pagament fraccionat: fer front als impostos en 10 mensualitats, de febrer a novembre mitjançant una domiciliació bancària que es carrega el dia 5 de cada mes i que es regularitza amb un darrer rebut el mes de novembre

-el sistema de pagament ordinari, per aquells contribuents que no s’hagin acollit a cap de les fórmules de pagament abans esmentades. El calendari estableix el període de pagament voluntari per als tributs periòdics, que no requereixen de notificació individual i que estableixen diversos períodes: Així, l’impost de vehicles de tracció mecànica i la taxa de guals es podrà pagar del 15 de març al 15 de maig; l’impost de béns immobles urbans i rústics i la Taxa de recollida d’escombraries del 15 de juny al 17 de setembre; mentre que l’impost activitats econòmiques i la taxa de conservació del cementiri podrà satisfer-se del 17 de setembre al 19 de novembre.  

Les persones interessades en sumar-se a qualsevol de les diferents opcions de pagament poden tramitar la seva petició on line a través de l’oficina virtual que té l’Ajuntament de Salou a la pàgina web corporativa. D’aquesta manera, a través de l’Oficina Virtual es permet la tramitació telemàtica, sempre que sigui possible, d’una forma senzilla i segura, facilitant a les persones l’exercici dels drets i el compliment dels deures del ciutadà, eliminant les barreres que limiten l’accés a la informació i estalviant visites presencials a les instal·lacions de l’Ajuntament.

http://www.ov.salou.cat/SIAC/info.aspx?info=pagOnLine

El regidor de l’Àrea de Gestió Econòmica, Toni Brull, ha manifestat que “amb aquest sistema es busca donar el màxim de facilitats a la ciutadania”, i afegia que “la domiciliació, a més de permetre gaudir del pagament fraccionat en l’Impost Sobre Béns Immobles (IBI), la taxa de residus i l’impost d’Activitats Econòmiques (IAE), ofereix altres avantatges. És un sistema gratuït que evita oblidar-se dels terminis de pagament, estalvia desplaçaments i esperes”.

Cal recordar que enguany, en aquesta nova campanya del 2018, s’han reduït d’un 2% els impostos i  taxes municipals, mantenint l’oferta de serveis que presta l’Ajuntament sense incrementar-ne el preu.

Actualment hi ha 1.390 persones apuntades al sistema de pagament avançat i 1.116 en la modalitat de fraccionament. En el darrer any s'han sumat 154 nous contribuents a aquest tipus de gestió dels impostos.

Galeria d'imatges

petita_calendari.jpg
calendari_contribuent_2018.png

Document Actions