Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

Es posa a exposició pública el projecte bàsic de la Nova Estació Salou-PortAventura

dijous 19 setembre 2019

Adif va publicar ahir dimecres, 18 de setembre, al Boletín Oficial del Estado (BOE), l’anunci d’obertura d’un període d’informació pública de 15 dies sobre el ‘projecte de Nova Estació Salou-PortAventura’

Aquesta estació, ‘molt ben comunicada amb el nucli de població’, segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, tindrà un edifici equipat amb tots els serveis pels usuaris i un gran aparcament de 210 places per a automòbils, incloses les de les persones amb mobilitat reduïda, motos i bicicletes

El projecte bàsic de la nova estació Salou-PortAventura s’ha posat a exposició pública. Adif va publicar ahir dimecres, 18 de setembre, al BOE, l’anunci d’obertura d’un període d’informació pública de 15 dies sobre el “projecte de Nova Estació Salou-PortAventura”.

Així doncs, l’actual estació de Salou deixarà de prestar servei i el baixador de Port-Aventura es convertirà en la nova estació del municipi, com a estació terminal. Per això, es farà necessària l’adequació i ampliació dels serveis que el baixador ofereix, a les necessitats pròpies d’una estació de ferrocarril.

Cal dir que aquesta estació tindrà un edifici equipat amb tots els serveis pels usuaris i un gran aparcament de 210 places per a automòbils, incloses les de les persones amb mobilitat reduïda, motos i bicicletes.

Es remodelarà l’actual andana del baixador de Port-Aventura, de 240m de longitud i 5 m d’amplada, que dona servei a l’actual via mànec, i se’n construirà una de nova de similars dimensions, junt a la via principal.

Pel que fa a urbanització i accessos, l’estació s’unirà amb l’aparcament i amb les vies de comunicació existents de forma que l’arribada i la sortida dels usuaris sigui el més clara, còmoda i ràpida possible.

Es definiran, també, els vials necessaris per organitzar els diferents tràfics que hi ha a l’estació: vehicle particular, aparcament, kiss&ride, taxis, autobusos d’incidències, autobús urbà, vianants, etc.

El projecte recull també l’adequació de les actuals instal·lacions ferroviàries (vies, senyals...) a les noves necessitats de l’estació.

Els terrenys afectats pel “Projecte bàsic de la nova estació de Salou-PortAventura” pertanyen, administrativament, al municipi de Salou.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “per arribar a aquesta nova estació qualsevol visitant o veí-veïna de Salou ho podrà fer gràcies al transport públic”, taxi i autobusos, concretament. En aquest sentit, “l’estació estarà molt ben comunicada amb el nucli de població”, ha assegurat el batlle, que ha afegit que “hi haurà un increment de línies d’autobús que se sumaran a les tres que ja hi arriben”.

Cal dir que l'alcalde i el regidor Marc Montagut, a més de l'arquitecte municipal, es van reunir ahir dimecres a la tarda amb diferents directius d’Adif Alta Velocitat i d’INECO per tal de parlar sobre el Corredor del Mediterrani i per rebre, també, la informació relativa a l’estació provisional Salou-PortAventura, un cop es talli el ferrocarril al municipi. Pere Granados va manifestar que “estem contents de la marxa del projecte de l’estació provisional, així com de la nova; i també de l’anunci de l’entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani, a finals d’any”.

Document Actions