Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

Salou posa en marxa un pla de renovació i millora de la ciutat

dilluns 26 novembre 2018

Es preveu una inversió total de més de 3’2 ME en intervencions d’arranjament de voreres i paviments, i reparació de carrers i espais públics del municipi.

 

S’ha dividit el municipi en 7 zones d’actuació amb una inversió 2.063.430 euros; i el gener es començarà a executar el projecte de millora dels carrers del Terrer, Louis Braille, Burguera i voltants, amb una inversió de 1.179.000 euros.

 

A banda, s’ha tret a licitació la redacció del projecte de l’avinguda Carles Buïgas, el qual suposarà una inversió de més de 3 milions d’euros per executar les obres

 

El govern de l’Ajuntament de Salou vol portar a terme un ambiciós pla d’intervencions a les vies públiques consistents en l’arranjament i millora de carrers i espais públics del municipi. Avui s’ha presentat en roda de premsa algunes de les principals actuacions que es duran a terme als carrers de Salou per tal de millorar l’accessibilitat i la qualitat dels carrers del municipi i que sumen més de 3,2 milions d’euros; a més dels 3 milions previstos que hi ha destinats per al projecte de renovació integral de l’Avinguda Carles Buïgas i carrers adjacents.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut i de la regidora de Manteniment de Ciutat, Mª José Rodríguez, ha valorat l’abast del conjunt d’actuacions que s’han projectat i que han de permetre millorar l’urbanisme del municipi. “Hem d’actuar en profunditat en aquelles zones i carrers que requereixen d’una major intervenció, i aquest serà el criteri que seguirem. Venim treballant des de fa temps en la idea de planificar la renovació integral del nostre municipi, aplicant criteris de qualitat de vida i qualitat urbana per les persones” Apuntava també que “ara fem un primer pas d’arranjament de voreres a diferents punts del municipi amb una actuació transversal a Salou”.

L’alcalde matisava que “amb totes aquestes actuacions donarem un salt qualitatiu a l’entorn urbà, amb la idea que ja s’ha començat a treballar de renovació integral del municipi, per al final assolir un entorn amb gran valor afegit”. En aquest sentit deia que “no podem ser una destinació turística de qualitat sinó som un municipi de qualitat”.

 

Les 7 zones

D’una banda s’han planificat un conjunt d’actuacions, valorades en 2.063.430 euros, amb les quals es volen renovar diverses voreres al municipi com també millorar la calçada en aquests àmbits.

A la 1a zona que correspon al carrer Carles Roig, Via Aurèlia, Barenys, Guillem de Claramunt, Arquebisbe Pere de Cardona... s’hi invertiran 314.781 euros.

A la 2a zona que correspon al barri de la Salut i fins al passeig Miramar s’hi destinaran 307.802 euros

A la 3a zona, que comprèn els carrers Barcelona, Berenguer de Palou, via Roma, Llobregat..., s’hi invertiran els propers mesos fins a 299.375 euros

A la 4a zona, que correspon als carrers perpendiculars d’entre el carrer Nord i el passeig Jaume I s’hi invertiran 310.206 euros

A la 5a zona, que correspon a la zona turística del carrers Murillo, Saragossa, La Rioja, Fra Juníper Serra s’hi farà un inversió de 346.334 euros

A la 6a zona, que comprèn les urbanitzacions de Xalets i Mirador s’hi invertiran 84.313 euros

A la 7a zona , finalment, corresponent al barri de Cap Salou, comptarà amb un inversió de 400.616 euros.

 

Més obres al gener al costat de la Plaça Europa

El regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, detallava les obres de l’àmbit d’actuació que es duran a terme de manera imminent al triangle de carrers que hi ha entre l’autovia de Reus a Salou i l’avinguda Pere Molas  amb el vèrtex a la Plaça Europa. Aquests són els carrers Terrer, Louis Braille, Burguera, Pujol de Barberà, Josep Vicenç Foix, Dra. Helena Maseras i la vorera nord del carrer Birmingham amb una inversió de 1.179.000 euros. En aquest conjunt de carrers es durà a terme la pavimentació de voreres, la instal·lació d’aigua potable, així com treballs de jardineria i reg. Montagut ha explicat que “començarem passat festes amb la intervenció al carrer del Terrer, amb una reubicació de l’arbrat que estigui a la calçada de manera que la vorera queda lliure per al pas dels vianants; i també renovament paviments i asfalts”.

El ple del dimecres aprovarà definitivament el projecte i aleshores es passarà als serveis de contractació per adjudicar-lo i que les obres s’iniciïn el primer trimestre del 2019 i duraran un màxim de 5 mesos.  La regidora de Manteniment, Mª José Rodríguez, ha assenyalat que “aquests carrers seguiran l’exemple del que ja hem fet al carrer Ebre per facilitar el pas del vianant traient l’arbrat de la vorera i passant-lo a la zona d’aparcament. És un model que funciona i és molt més amable pel passeig dels vianants”. 

La redacció del projecte de Carles Buïgas, a licitació

D’altra banda, el govern ja ha posat a licitació la contractació del servei de redacció del projecte bàsic i executiu de les obres de renovació integral del carrer Carles Buïgas i voltants. L'àmbit d'actuació compren la totalitat d’urbanització del carrer Carles Buïgas, entre el carrer Torremolinos i el carrer Saragossa, amb una longitud aproximada de 1.040 m. lineals i uns 16.880 m2 de superfície, i els trams dels carrers que hi conflueixen en aquest: els carrers Terol, Murillo, Pau Vila, Priorat, Fra Juniper Serra, Pompeu Fabra, Torremolinos, Vendrell, Ramon Llull, Valls, Amposta, Montblanc, Passatge Dr. Pigem i Bilbao. Aquests carrers suposen una superfície de 13.400 m2 que, sumats als 16.880 del carrer Carles Buïgas, comporten una superfície total aproximada a urbanitzar de 30.280 m2. El proper mes de gener s’obriran les ofertes per adjudicar la redacció del projecte, valorat en més de 3ME.

L’alcalde ha assenyalat que “convertirem aquest carrer en un passeig amb una renovació de tota la zona, amb una millora importantíssima i un valor afegit pel nostre comerç, les activitats i els veïns/es i visitants que el trepitgen”, deia. Aquest projecte es previst que es dugui a terme passat l’estiu del 2019.

En aquest sentit, cal recordar que el govern va portar a terme durant l’any 2017 una prova pilot de conversió en zona de vianants d’un tram del carrer Carles Buïgas, entre el carrer Murillo i el carrer Saragossa. Com diu el seu títol era una prova pilot pendent de redactar el projecte definitiu de reurbanització del carrer, una vegada analitzada l’actuació de prova i haver obtingut l’informació necessària per redactar una proposta de futur. La prova pilot ha comportat un bon grau de satisfacció pel que fa a la transformació en zona de vianants.  A més de zona de vianants, és voluntat municipal implantar un model d’urbanització que aporti valors afegits a la zona, que millori la imatge urbana, que satisfaci les necessitats dels residents, que millori el seu atractiu en vistes als comerços, restaurants i altres activitats existents i que en definitiva faci a l’àmbit un dels referents de l’activitat turístic comercial del municipi.

Galeria d'imatges

01.jpg
02.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
P1140267.JPG

Document Actions