Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

El projecte definitiu de canalització del Barranc de Barenys s’aprovarà definitivament al juny

dimarts 29 gener 2019

L’alcalde, Pere Granados, afirma que “les expropiacions de la part de baix de la via del tren s’executaran  i s’abonaran aquest mateix estiu”

Els tràmits per tirar endavant l’endegament del barranc de Barenys segueixen el calendari previst, segons es desprèn de la darrera reunió de la comissió tècnica paritària entre Ajuntament de Salou i la Generalitat. Ahir a la tarda, va tenir lloc una trobada en la que s’ha tractat dels tràmits pendents a Barenys. En aquest sentit, l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió de Territori de Salou, Marc Montagut i de tècnics municipals han constatat que, segons l’ACA, els propers dies s’aprovarà tècnicament el projecte de la canalització del barranc de Barenys i de cara al mes de juny, ja hi haurà damunt la taula l’aprovació definitiva.

A més, com ha explicat Granados després de la trobada, les expropiacions de la part de baix de la via del tren  s’executaran i s’abonaran aquest mateix estiu. D’aquesta manera, explicava el batlle,  “el calendari d’actuació fixat determina que durant el 2019 es durà a terme tota la tramitació perquè el 2020 es pugui posar punt i final a un dels problemes més importants que pateix el municipi com és la inundabilitat del barri de la Salut per desbordaments del barranc”.

Cal recordar que el projecte en el qual es treballa és crear un únic canal d’endegament d’uns 30 metres d’amplada, que desguassarà les aigües pel carrer Barenys; i que Generalitat finançarà el projecte amb una inversió de 14 milions d'euros, dels quals 4'5 seran destinats a pagar les expropiacions.

Eix cívic

Per altra part, també s'ha tractat durant la reunió els projectes ferroviaris pendents d'executar a Salou, com ara el desmantellament de les vies actuals i la seva integració urbana davant la implantació del projecte de tren tram, i com tot això s'ha de gestionar.  Així, el batlle ha recordat el compromís que té la Generalitat de finançar la urbanització de  l’eix cívic actual traçat ferroviària  sol·licitant que es dotin les partides necessàries per donar compliment a aquest compromís adquirit en el conveni signat.

Document Actions