Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

Es recuperarà l’entorn natural a tocar de l’església de Sant Jordi al Cap Salou

dilluns 30 abril 2018

Es tracta d’un projecte de recuperació d’una gran zona verda pública de 2 hectàrees  

Dins la política de recuperació mediambiental i de protecció de zones d’interès natural i paisatgístic de la zona del Cap Salou, l’Ajuntament està treballant en un projecte de millora de l’entorn de l’església de Sant Jordi. Les actuacions que s’hi tenen previstes van des de la recuperació d’una gran zona verda autòctona d’unes 2 hectàrees, la protecció de dos espais on s’hi troba la “Silene Ramosissima” (planta autòctona de la zona en perill d’extinció), així com la urbanització de diversos carrers, senders i voreres de l’entorn.

En aquest sentit, segons el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM), l’actuació contempla l’adequació de la vorera sud de la carretera de la Costa en el seu tram final; l’obertura d’un nou carrer que comunicarà el carrer del Far amb el carrer de la Punta del Cavall; i la millora de l’accés des de la carretera de la Costa. Per finalitzar la millora de l’entorn, just davant de l’església de Sant Jordi es construirà una plaça pública per dotar la zona d’un punt de reunió i d’esbarjo.

Per altra banda, per tal de preservar tant la zona verda com la “Silene Ramosissima” que es troba dins la zona afectada, es faran una sèrie de camins que travessaran l’actual zona boscosa.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “es tracta de rehabilitar i protegir una zona boscosa de gran interès natural i paisatgístic del Cap Salou, a més d’ordenar la zona amb dotació d’una plaça d’esbarjo públic”. Granados ha afegit que “amb aquesta actuació, junt amb la de la zona de cala Morisca que s’està executant, haurem recuperat i condicionat en poc temps tres hectàrees d’espais verds al Cap Salou”.

Document Actions