Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

L’Ajuntament de Salou explica la solució tècnica al veïnat de Carles Buïgas perquè les aigües pluvials desguassin amb garantia

divendres 04 octubre 2019

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i l'arquitecte municipal han assenyalat que es crearà un canal interior, de 2 x 1, que recollirà les aigües de l'Avinguda Carles Buïgas i desembocarà al gran canal del carrer de Colom

‘La mesura pot comportar un retard d’un mes i mig en l’obra i implica, també, un sobrecost de 300.000 euros més, que finançarà el mateix Consistori; però el problema de les inundacions quedarà resolt’, ha assegurat el batlle

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de l'arquitecte municipal i dels regidors Marc Montagut i Héctor Maiquez, ha explicat aquest migdia als veïns i veïnes de la zona de Mestral la solució tècnica que s’aplicarà a l’Avinguda Carles Buïgas perquè les aigües pluvials desguassin amb garanties i eficàcia.

Segons ha dit el batlle, la solució, que contempla, tanmateix, un increment d’uns 300.000 euros en el projecte, passa per crear un canal interior, de 2 x 1, que recolliria totes les aigües de l'Avinguda Carles Buïgas, evitant, d’aquesta manera, qualsevol tipus d’inundació, i que desembocaria al gran canal del carrer de Colom. L’alcalde ho ha definit com “una obra de futur”.

Pere Granados ha assegurat que "aquesta mesura resoldrà el problema", però que “implicarà un retard d’un mes i mig en l’execució de les obres", ja que s’ha d’obrir tot el carrer.

Així mateix, l’alcalde ha especificat que per dur a terme el projecte de renovació i ordenació de l'àmbit de Carles Buïgas, incloent els últims canvis comunicats avui a la reunió, “no s’aplicaran contribucions especials”, de manera que el veïnat no haurà d’assumir despeses extres, sinó que ho farà el propi Ajuntament. Així, “Salou guanyarà en qualitat de vida, gràcies a la peatonalització d’aquesta gran zona de la ciutat”, ha assegurat Pere Granados. El cost global de tota l’obra serà de 2.800.000 euros.

Cal recordar que les obres començaran el 20 d’octubre de 2020, tal i com van acordar els veïns i veïnes de Carles Buïgas el passat 5 de setembre en la darrera reunió del procés participatiu. En aquesta sessió, les persones participants van decidir la data d’inici de les obres de la primera fase, que comprèn el tram des de l’Avinguda Andorra fins el c. Murillo.

El projecte de renovació integral i conversió en zona de vianants de l’Avinguda Carles Buïgas també inclou trams dels següents carrers que conflueixen a l’avinguda: Terol, Murillo, Pau vila, Priorat, Fra Juníper Serra, Pompeu Fabra, Torremolinos, Vendrell, Ramon Llull, Valls, Amposta, Montblanc, Passatge Dr. Pigem i Bilbao.

 

Galeria d'imatges

REUNIÓ CARLES BUIGAS 2.JPG

Document Actions