Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

L’Ajuntament de Salou inicia l’enderroc de l’Hostal Bona Estada

dilluns 16 desembre 2019

La superfície que ocupava aquest edifici serà urbanitzada amb una plaça que suposa recuperar un nou espai per a l'ús públic i el gaudi de les persones

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, i d'altres regidors del Govern municipal, han realitzat una visita a l'inici dels treballs d'enderrocament de l'Hostal Bona Estada; un edifici adossat a una banda del transsepte i l’absis de l’Església Santa Maria del Mar.

A l’acte de demolició d’aquest immoble, situat al número 11 del carrer Ponent, també hi han assistit el rector de l’Església Santa Maria del Mar, Mn. Santiago Soro, i el president de Càritas Salou, Esteve Tomàs; a més de Mn. Josep Maria Calderó.

Aquesta visita d’obres s’ha realitzat en el marc del tradicional esmorzar de felicitació del Nadal de l’alcalde a una trentena de professionals dels mitjans de comunicació de tota la província de Tarragona. Aquest acte s'ha celebrat al Restaurant Cook and Travel, dirigit per Pep Moreno.

L’Ajuntament de Salou, amb l’enderroc d’aquest immoble que data de l’any 1974, completa la recuperació de l'espai públic al voltant de l'Església, tot donant-li major relleu i visibilitat al temple, qualificat com a bé històric i arquitectònic, dins el catàleg d'edificis protegits.

L’espai resultant de l’eliminació de l’hostal, d’uns 190 m² de superfície, serà objecte d'obres d'urbanització amb implantació d'una plaça equipada amb mobiliari urbà y una escultura d'homenatge al Ball de Bastons de Salou.

Segons ha manifestat l’alcalde Granados, “amb aquest enderroc aconseguim dos objectius importants: per una banda deslliurar l'edifici de l'Església d'aquells immobles annexos que ocultaven parts importants de l'estructura del temple, intervenció que es va iniciar l'any 2014 amb la demolició de la Casa de Càritas; i per altra recuperem un nou espai per a les persones”. En aquest sentit afegia que “aquest govern ha prioritzat la recuperació del patrimoni històric com a element de dinamització sociocultural i de promoció de les singularitats; així com d'ampliar els espais públics de convivència, retornant el paissatge urbà a les persones”. Afegia que es tracta també d'una acció emmarcada “dins l'impuls d'una destinació turística sostenible i responsable que ha de millorar la qualitat de vida i el gaudi, tant de residents com dels visitants”.

 

Galeria d'imatges

conjunta.jpg
2.JPG
9.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
15.JPG
24.jpg
21.JPG
22.JPG
23.JPG
10.JPG
11.JPG
14.JPG
16.JPG
17.JPG
18.JPG
19.JPG
20.JPG

Document Actions