Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

L’alcalde Pere Granados afirma que Salou tindrà un 'centre de transport importantíssim, amb l’estació de tren i la d’autobusos', ambdues instal·lacions connectades

dimecres 12 febrer 2020

Avancen a bon ritme les obres de l’estació provisional de ferrocarril i podria estar enllestida en un mes

El batlle reclama que s’implanti, de forma urgent, el servei de tren directe a Barcelona des de Salou-PortAventura, i que es resolgui la connectivitat d’un quilòmetre i mig, des de l’Estació de Salou-PortAventura, al ramal que ve de Tarragona i s’incorpora a l’eix central del Corredor del Mediterrani

El mandatari ha estat entrevistat aquest migdia per Jordi Cartañá, al programa 'Soroll Camp de Tarragona', de la Cadena SER

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha analitzat aquest migdia, en profunditat, el significat del desmantellament de les vies del tren des de Salou-PortAventura fins a Vandellòs, en una entrevista a la Cadena SER, realitzada per Jordi Cartañá, al programa “Soroll, Camp de Tarragona”. El batlle ha dit que es tractava d’un “fet legal”, perquè “estem davant d’un estudi d’impacte mediambiental que s ha de complir per imperatiu legal”. Per tant, “perquè entri en funcionament el Corredor del Mediterrani s’han de desmatellar les vies”.

Granados ha qualificat d’“erroni” el criteri de Renfe de no posar a disposició dels usuaris un tren directe des de Salou-PortAventura fins a Barcelona, una decisió que obeeix a criteris empresarials per part de Renfe i no pas de servei de transport públic a les persones. “Treballem perquè aquest servei, Renfe, el posi al servei dels usuaris el més aviat possible”, ha assegurat l’alcalde.

Així mateix, ha dit que amb el trasllat de l’estació de ferrocarril del centre de Salou “es guanya en una evolució important per a la mobilitat de la vila i en el progrés de Salou”; i ha argumentat que “s’està treballant en un projecte de millora crucial per a la ciutat, amb una gran comunicació ferroviària, i també del transport a través dels autobusos”.

Tanmateix, el batlle s’ha queixat del retard en l’execució de les accions ferroviàries i ha remarcat el dèficit de les infraestructures a la província, motivat perquè “els governs anteriors de l’Estat espanyol no han fet la feina, en el seu moment”.

L’alcalde ha recordat que, actualment, s’està fent l’estació provisional de ferrocarril a l’indret on es troba l’abaixador de PortAventura, una instal·lació que podria estar enllestida d’aquí a un mes, aproximadament.

L’important, però, és l’estació definitiva, un projecte en el qual es treballa juntament amb tècnics de l’Ajuntament de Salou. Aquesta instal·lació estarà connectada amb l’estació d’autobusos i esdevindrà, tot el conjunt, “un nucli de transport molt important ”, ha especificat Granados, que ha donat prioritat a “l’interès general i al progrés de Salou i millora de la qualitat de vida de tots els salouencs i totes les salouenques”. Es tracta d'un projecte que està definit en el pla urbanístic de l’any 2003.

“Tampoc no deixarem de reivindicar la connectivitat amb un quilòmetre i mig, des de l’Estació de Salou-PortAventura al ramal que ve de Tarragona i s’incorpora a l’eix central del Corredor del Mediterrani, i no només amb l’ample ibèric, sino també amb l’ample europeu, tal i com està previst en el projecte del Corredor del Mediterrani”, ha assenyalat Pere Granados.

L’alcalde ha estat molt crític amb els representants polítics al Congrés dels Diputats, ja que “hi ha moltes infraestructures que no s’han executat, com l’estació de Salou, l’estació central de l’aeroport i l’ample Europeu cap a València”. “Els diputats han fet valer el seu interès partidista, més que no pas l’interès general de la província de Tarragona”, ha argumentat.

 

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG

Document Actions