Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

La renovació integral i conversió en zona de vianants de Carles Buïgas podria començar l’octubre de 2020

dijous 05 setembre 2019

Aquest migdia s’ha dut a terme la darrera reunió del procés de participació ciutadana que es va iniciar l’any 2016 respecte el projecte de renovació i ordenació de l'àmbit de Carles Buigas
 
En aquesta última sessió, les persones participants han decidit, votant a mà alçada, la data d’inici de les obres de la primera fase, que comprèn el tram des de L'avinguda d'Andorra fins el c/ de Murillo
 
L’alcalde, Pere Granados, ha volgut comptar amb l’opinió de la ciutadania “per dur a terme la important millora urbana en l’àmbit d’aquesta avinguda, per convertir-la en un dels principals eixos turístics fonamentals de Salou”
 
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assistit aquest migdia a la darrera fase del procés de participació ciutadana relatiu al projecte de renovació integral i conversió en zona de vianants de l’Avinguda Carles Buïgas del municipi. A l’acte, també hi han estat presents el regidor de Participació Ciutadana i Relacions Cíviques, Hector Maiquez; l’enginyer de camins, canals i ports, Carles Guilemany; i l’arquitecte, Jordi Bergadà; juntament amb els arquitectes municipals de Salou i una cinquantena de veïns i veïnes.
 
Aquest procés participatiu va començar l’any 2016. L’Ajuntament de Salou va portar a terme durant l’any 2017 una prova pilot de conversió en zona de vianants d’una part de l’Avinguda Carles Buïgas, el tram comprès entre el carrer Murillo i el carrer Saragossa.
 
Cal dir que la renovació integral i conversió en zona de vianants d'aquesta avinguda també inclou trams dels següents carrers que conflueixen a l’avinguda: Terol, Murillo, Pau Vila, Priorat, Fra Juniper Serra, Pompeu Fabra, Torremolinos, Vendrell, Ramon Llull, Valls, Amposta, Montblanc, Passatge Dr. Pigem i Bilbao.  
 
Amb una llargada d’aproximadament un quilòmetre, l’Avinguda Carles Buïgas és la prolongació natural del Passeig de Jaume I i l’encarregada d’enllaçar-lo amb l’entorn de la Platja dels Capellans i vertebrar, per tant, el Barri Est de Salou. La posició relativa d’aquest barri respecte el mar i el centre de la ciutat el converteix en una de les zones de màxim ús turístic del municipi, del qual l’Avinguda Carles Buïgas n’esdevé l’eix central i organitzador.
 
L’activitat principal que s’hi desenvolupa, tant en la pròpia avinguda, com en la majoria dels carrers adjacents, està relacionada amb l’oci lúdic i turístic: hotels, apartaments, restaurants, bars, etc. Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “hem d’anar recuperant espai de les rodes a favor de les persones, tant residents com visitants”.
 
El projecte parla de la necessitat de fraccionar el treball en dues fases, que responen a les dues ànimes que, d’alguna manera, presenta l’avinguda.
 
A més de zona de vianants, és voluntat municipal implantar un model d’urbanització que aporti valors afegits a la zona, que millori la imatge urbana, que satisfaci les necessitats dels residents, que millori el seu atractiu en vistes als comerços, restaurants i altres activitats existents, i que, en definitiva, converteixi l’àmbit en un dels referents de l’activitat turístic-comercial del municipi, incrementant la centralitat de l’avinguda dins l’estructura urbanística de la ciutat i ampliant, significativament, els residents permanents. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que “aquesta reconversió permetrà generar un espai inmens de connectivitat transversal per als vianants”.
 
Finalment, el batlle ha mostrat la seva “disponibilitat a continuar escoltant l’opinió i les propostes veïnals per tal de culminar la important millora urbana en l’àmbit de l’Avinguda Carles Buïgas de Salou, eix turístic fonamental del municipi”.
 
A la reunió d’avui s’han tractat els següents temes: accessos, circulació de vehicles de càrrega i descàrrega, dimensions del carrer i distribució del mateix segons els elements urbans (arbrat i acabats, terrasses, elements de confort, com bancs), il·luminació, pavimentació i senyalització, canalització d’aigües pluvials, etc.

Galeria d'imatges

CARLES BUIGAS 1.png
CARLES BUIGAS 2.JPG
CARLES BUIGAS 3.JPG
IMATGE FINAL PRESENTACIÓ CARLES BUIGAS.jpg

Document Actions