Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

Les obres del barranc de Barenys tindran finançament per decret de Presidència de la Generalitat

divendres 14 febrer 2020

Cap a l’estiu es podrà procedir a la indemnització de les expropiacions i el 2021 s’adjudicaran les obres de desviament i endegament del barranc

L’alcalde ha informat a la junta de l’AAVV de Barenys sobre les previsions del projecte del barranc i altres actuacions de progrés: nova estació del ferrocarril Salou-PortAventura i estació d’autobusos annexa; els nous serveis ferroviaris i les infraestructures com l’ample europeu; i la transformació del tram de les vies mortes urbanes en un Eix Cívic per a la ciutat  

Un decret llei de Presidència de la Generalitat, de data 21 de gener de 2020, autoritza els departaments de la Vicepresidència, d’Economia i Hisenda, i de Territori i Sostenibilitat, a adoptar els acords necessaris per tal d’iniciar la tramitació del projecte d’endegament del barranc de Barenys, dur a terme les expropiacions necessàries per a l’execució i fer efectives operacions de crèdit per fer front al finançament del projecte.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha reunit amb els representants de l’Associació de Veïns de Barenys per tal d’informar-los sobre el decret llei aprovat per la Generalitat, que va ser ratificat i aprovat el passat 11 de febrer pel Parlament, només amb els vots favorables dels grups del Govern de la Generalitat; de forma que les obres del barranc de Barenys tenen garanties de finançament sense que estiguin contemplades en els pressupostos de 2020.

Segons ha assegurat el batlle, el projecte “tindrà, properament, el seu propi finançament”, de manera que “cap a l’estiu es podrà procedir a la indemnització de les expropiacions i el 2021 s’adjudicaran les obres de desviament i endegament del barranc de Barenys”.

Segons diu, textualment, l’esmentat decret llei (2/2020, de 21 de gener, de necessitats financeres del sector públic en pròrroga pressupostària i de modificació del text refós de la legislació en matèria d’aigües de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre) “la disposició addicional preveu autoritzar els departaments de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i de Territori i Sostenibilitat a portar a terme el que sigui necessari en període de pròrroga per tal d’iniciar la tramitació del projecte de mitigació del risc d’inundació al barri de la Salut del terme municipal de Salou (…) l’execució del qual resulta urgent, atesa la problemàtica exposada de contínues inundacions”.

D’altra banda, els representants de l’Associació de Veïns de Barenys, Rafel Querol i Juan Miguel Vila, també han estat informats per l’alcalde sobre l’important projecte urbanístic de futur previst pel nucli central de Salou: l’Eix Cívic, sobre el qual es treballarà un cop estiguin desmantellades les vies del tren. 

Recordem que l’espai que ara ocupen les vies es convertirà en una avinguda amb amples zones de vianants, tot eliminant, definitivament, la barrera arquitectònica que suposava el ferrocarril al seu pas pel municipi. Per tant, s’articularà una nova mobilitat sostenible amb recuperació d’espai per a les persones, i implantació d’un tramvia lleuger, ecològic i integrat a la trama urbana de la ciutat.

El passeig Miramar, i desde la Via Roma fins a l'espigó del moll, pel carrer Barcelona, es farà de vianants. I des d’aquest darrer punt fins al far del port esportiu es construirà un nou passeig, arran de mar.

"Les intervencions urbanes de creació de noves zones de vianants i pel gaudi de les persones augmentaran la qualitat de vida dels salouencs i les salouenques, que tindran més espai social”, ha explicat l'alcalde als representants de l'Associació de Veïns de Barenys.

 

Galeria d'imatges

ajuntament-salou-27.jpg

Document Actions