Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

Les obres d'endegament del Barranc de Barenys podrien executar-se el primer semestre del 2018

dijous 12 gener 2017

Aquest proper mes de setembre es donaria tràmit a les expropiacions dels immobles afectats, segons es desprèn de la darrera reunió amb l’Incasòl i l’ACA 

 

Els tràmits per tirar endavant l’endegament del barranc de Barenys segueixen el seu curs i, en la darrera reunió amb l’Incasòl celebrada les darreres hores s’ha tractat sobre el calendari previst per desenvolupar –en primer lloc el projecte, i  posteriorment licitar-lo i executar-lo. L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, i altres tècnics municipals han estat treballant junt amb l’ACA i l’Incasòl els terminis i, segons han assegurat, la propera setmana s’obriran les pliques per licitar la redacció del projecte del tram que discorre pel barri de la Salut i que podria estar enllestit de cara al mes de juny. Així, durant aquest 2017 es duran a terme els treballs de redacció i expropiació i de cara al 2018 l’inici dels treballs.

 

L’alcalde ha assegurat que “ha estat una reunió molt positiva perquè hem fixat un calendari d’actuació en el que es determina que el primer semestre del 2018 podrien iniciar-se les obres d’endegament del barranc” i ha afegit que aquest proper mes de setembre (2017) l’ACA –com a administració actuant- durà a terme les expropiacions als immobles afectats per la canalització. Granados ho defineix com “una bona notícia” perquè “els veïns al final podran veure aquest problema històric resolt, que és també un problema de ciutat, de Salou i que jo em faig també meu”.

 

Cal recordar el projecte en el que es treballa, com explicava el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, afecta el tram que hi ha a la part final del barranc (des de la línia del ferrocarril i fins a mar) per tant en ple barri de la Salut i busca crear un únic canal d’endegament d’uns 30 metres d’amplada que desguassarà pel carrer Barenys, implicant l’expropiació de les mateixes 29 unitats urbanes del projecte inicial. “És un projecte que busca solucionar les inundacions que pateix el barri de la Salut per desbordaments i acabar amb les incomoditats que genera al barri”, apuntava. La proposta que es desenvoluparà dóna compliment a la sentència del jutge manté  la Q200 i busquem solucions per crear 3 calaixos de desguàs per sota dels carrers A,B i C que elevarien fins a la Q500 la capacitat d’evacuació d’aigües en cas d’avinguda.

 

Aquesta reunió s’emmarca dins els contactes que es duen a terme entre Ajuntament i Generalitat dins la comissió paritària de seguiment dels acords del CRT.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

crt_bcn.jpg
IMG-201701118-WA0000.jpg

Document Actions