Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

Salou acorda per unanimitat definir una nova estètica als tancaments comercials del municipi per millorar l’aspecte de la ciutat

dimecres 03 maig 2017

A més, en el decurs del plenari també s’ha aprovat el conveni de col·laboració amb el festival de música elrow d’aquest mes de juliol


Altres punts, han estat la modificació de l’ordenança de trànsit per adaptar-la a les necessitats actuals


El ple de l’Ajuntament de Salou ha decidit avui per unanimitat iniciar una nova  tramitació i concessió de les llicències municipals que puguin generar nous tancaments comercials, a tal efecte ha suspès les llicències que es concedeixen fins que estigui modificat el POUM. Com ha explicat la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, Comerç, Consum i Mercats, Martina Fourrier, arran de l’encàrrec del Pla estratègic de l’activitat comercial a Salou s’ha posat de manifest “una dinàmica força preocupant” pel que fa al desenvolupament de les iniciatives comercials, que difereix de l’objectiu de qualitat i aposta en la consolidació de Salou com a destinació comercial. Així, d’entre els diferents factors que han provocat aquesta situació, “alguns tenen a veure amb temes derivats del mateix sector, com ara la manca de professionalització o la poca inversió en els establiments comercials, i d’altres, amb els derivats de l’ordenament urbanístic municipal”.
En relació a aquest ordenament, com ha assenyalat l’alcalde  Pere Granados  - i després d’agrair el vot de confiança de tots els grups polítics del plenari- ha assenyalat que el que es busca corregir la qualitat de l’oferta comercial millorant l’ordenança municipal mirant  de reconduir la situació actual i acabant amb l’ús abusiu per l’acumulació i sobreocupació d’aquests espais, tant del tendals, com de la zona que els delimita, amb els articles d’exposició i venda de les mostres comercials.
Així que amb la diagnosi comercial en mà, i després d’avaluar quina és la línia que es vol definir des del govern per millorar la qualitat del comerç de Salou s’ha acordat de manera transversal treballar des de la Regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, Comerç, Consum i Mercats i conjuntament amb Urbanisme per establir en el POUM els paràmetres urbanístics adients per millorar la qualitat en els tancaments dels establiments comercials, amb l’objectiu d’aconseguir un entorn urbà favorable a una activitat comercial equilibrada, i ordenada.


Conveni amb el festival elrow

Pel plenari també s’ha passat la ratificació del conveni per col·laborar en l’organització del Festival Elrow Friends & Family, el qual esdevindrà -com ha explicat la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, un dels esdeveniments musicals, turístics i culturals més importants que se celebraran a Salou durant aquest estiu; amb un producte de gran qualitat, solvència i trajectòria contrastada dins l’àmbit de l’oci musical. A més a més, suposarà un important ressò internacional pel municipi de Salou. Rodríguez ha assegurat que “no és un paquet turístic sinó un festival de gran qualitat que combina disciplines diverses d’oci i lliure com actuacions musicals dels millors dj’s; actuacions teatrals de carrer de companyies reconegudes d’Europa, teatre d’animació i circ, dansa, gastronomia, art, ….. on el conjunt vol aconseguir la millor diversió a través d’experiències basades en la música, la festa, l’espectacle i el show”. La regidora també ha explicat que aquest festival ve avalat per èxits assolits en ciutats tant importants com Londres, Nova York, París, Roma, Barcelona i Madrid, entre moltes i, afegia “en cap lloc s’han creat problemes de cap tipus”, i ha assegurat que “la col·laboració entre l’Ajuntament de Salou i l’empresa organitzadora del festival, Entretenimiento Musical S.L, no suposarà per l’Ajuntament cap tasca organitzativa ni cap despesa”. En resposta als grups de l'oposició, la regidora ha explicat que els joves i les famílies no només es composen de nens menors d'edat, i que els adolescents del municipi també tenen dret a gaudir d'un festival d'aquesta qualitat.


Modificació de l’ordenança de trànsit

Altres aspectes que s’han debatut avui en el decurs de la sessió plenària han estat dues qüestions relacionades, d’una banda amb l’ordenança de trànsit, i de l’altra, amb la quarta modificació del contracte de gestió i explotació de les zones blaves.

En el primer dels punts, s’ha proposat un seguit de modificacions als punts 83, 84 i 85 per tal d’adaptar i actualitzar l’ordenança de trànsit que data del 1998, en previsió d’encaix amb la futura nova concessió de la zona blava a més d’adequar-la a les lleis actuals. Així, d’entre les novetats que incorpora, com ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, el límit màxim d’estacionament passa de les 2 a les 6 hores de màxim. “Estem totalment d’acord en generar rotació i que existeixi mobilitat però calen mesures correctores per fixar preus assumibles i que aquells que vinguin a la platja o vagin de compres o a sopar no hagin d’estar més preocupats pel tiquet del seu vehicle que de gaudir a Salou”. A més, l’ordenança també incorpora l’obligatorietat de posar el tiquet comprovant de zona blava a la part interna del parabrisa o bé utilitzar el pagament via app. Una tercera modificació també especifica que queda expressament prohibit l’estacionament en zona blava de camions, autobusos, bicicletes, vehicles especials i remolcs separats del vehicle tractor. La nova normativa municipal també regularà l’ús de la zona blava per a les persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, com ha explicat el regidor, s’ha acordat que els vehicles conduïts per persones amb mobilitat reduïda, que mostrin la targeta especial estaran exempts de l’obtenció i pagament del comprovant amb un límit màxim de sis hores; mentre que si el conductor del vehicle no té la mobilitat reduïda però compta amb una targeta d’aparcament per a persones amb aquesta discapacitat “entenem que estan acompanyant a una persona que necessita de l’ajuda, aquests podran gaudir d’un temps de 15 minuts sense necessitat d’obtenir tiquet, i per tant, no pagar la zona blava. Transcorregut aquest temps de marge hauran de fer front al pagament”; una mesura que es recull per evitar “la picaresca” d’alguns conductors que abusen de les targetes especials.
Finalment, una nova mesura que incorpora l’ordenança fa referència als cotxes híbrids i elèctrics. En el primer dels casos, gaudiran d’una exempció parcial del pagament de la taxa de la zona d’estacionament controlat amb horari limitat mentre que si el vehicle és 100% elèctric aquest quedarà lliure de pagament de la taxa.


Pel que fa a la quarta modificació del contracte de gestió i explotació dels serveis públics d’aparcament sota control horari a les vies públiques i pàrquings hi ha un parell de modificacions substancials; d’una banda, la creació d’una nova parada de trenet turístic al passeig Miramar per potenciar la zona comercial del nucli antic, la qual elimina 5 places d’aparcament blau; a més d’un seguit de mesures que s’apliquen a Carles Buïgas per la immediata entrada en funcionament de la zona de vianants en aquesta avinguda i que eliminen fins a 57 places més (entre els carrers Barbastre, Rioja, Osca, Murillo, Teruel i la mateixa avinguda). Paral·lelament es pintaran 115 noves places entre els carrers Barbastro i Joanot Martorell i entre el carrer Murillo i Terol. Per tant, segons l’informe de mobilitat, es creen 53 noves places de zona blava al voltant de la zona més turística del municipi.

Suport social

Un altre dels punts que ha estat aprovat per unanimitat ha estat el conveni amb la Creu Roja per a la distribució de kits socials. El conveni estableix que l’Ajuntament, a través de la regidoria d’acció social- i l’Oficina de la Creu Roja de Tarragona  col·laboraran per distribuir durant el present 2017 uns Kits de suport social de proximitat. El cost econòmic del servei serà assumit per l’aportació de fons propis de la Creu Roja en un 25% i amb un 75% amb fons de l’Ajuntament.


Mocions
En l’apartat de mocions se n’han debatut dues, cap de les dues han prosperat; una presentada per part del grup de Ciutadans relativa a la defensa de la democràcia, la igualtat, la unió i la sobirania nacional de tots els espanyols i una segona, presentada pel PP, de rebuig a les amenaces manifestades pel diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, contra els funcionaris públics.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

pleajunt.jpg
P1320278.JPG

Document Actions