Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

Salou dona llum verda a la tramitació de dos nous hotels, un al nucli antic i un altre a Cap Salou

dimecres 03 abril 2019

Aquest migdia ha tingut lloc el ple corresponent al mes de març on s’ha retirat la moció que demanava la rectificació a la candidata a l’alcaldia de Madrid per C’s, Begoña Villacís                                  

També s’ha aprovat la declaració de Salou com a ciutat solidària amb l’alzheimer

 

Aquest migdia s’ha celebrat el ple corresponent al mes de març a l’Ajuntament de Salou i ho ha fet amb la tramitació urbanística per donar llum verd -de manera inicial- a dos nous hotels que es crearan  al municipi. En ambdós casos, es tracta de la remodelació d’edificis abandonats.

D’una banda es vol donar llum verda a la remodelació de l’antiga residència d’avis que hi ha entre els carrers València, Jaume Nualart i Ponent, al costat de la plaça Mossèn Ramon Muntanyola i convertir-lo en un petit hotel de 31 habitacions. En aquesta obra no s’augmenta la volumetria però sí que es pretén fer una modificació per adaptar els paràmetres urbanístics al planejament actual. En aquest punt s’han votat de manera favorable per part del govern (8 de CiU i 4 del PSC), el vot d’abstenció de C’s (4) i del PP (2) a més del vot contrari d’ERC (2) i de Guanyem Salou (1).

 

La segona modificació que ha prosperat ha estat la relativa a la d’un segon hotel, situat a Cala Vinya, i que pretén donar vida a l’antiga edificació -un hotel que resta abandonat- i que amb la rehabilitació crearia un equipament hoteler de 100 habitacions; per dur a terme aquest projecte es permetrà l’edificació d’un nou mòdul annex. A més, en aquest edifici també s’hi faria un Centre d’Interpretació de l’arquitectura de Bonet Castellana, arquitecte creador de l’edifici als anys ‘60 i també pioner en altres edificacions del Cap Salou com la Urbanització Núria, la Casa Rubió, els apartaments Chipre o Madrid o els mateixos apartaments Cala Vinya, a tocar de l’hotel.     

En aquest punt s’han votat de manera favorable per part del govern (8 de CiU i 4 del PSC), el vot d’abstenció de C’s (4) i del PP (2) a més del vot contrari d’ERC (2) i de Guanyem Salou (1).

                                                                                                                                      

Moció de Villacís,retirada

D’altra banda, un dels punts a debat que finalment ha estat retirat ha estat la moció de CiU, PSC i Guanyem Salou que sol·licitava a Begonaña Villacís candidata a l’alcaldia de Madrid per C’s, demanar disculpes a la població de Salou després de les paraules del passat 21 de març. L’alcalde ha informat als regidors que -prèviament al ple- ha estat parlant amb Villacís  i ha afirmat que “ha demanat disculpes  a la població de Salou”, així com també ho ha fet per escrit a través d’una carta. Tots han acordat que un cop rebudes les disculpes no tenia sentit debatre la moció.

 

Sensibles amb l’Alzheimer

A més, l’Ajuntament de Salou  s’ha adherit aquest migdia -i ho ha fet per unanimitat de la corporació- a la declaració promoguda per la Confederació espanyola d’associacions de familiars de persones amb Alzheimer i altres demències i per tant, ja és Ciutat solidària amb l’Alzheimer. Aquest fet, pretén posar de manifest la preocupació de les administracions locals per fer front a aquesta malaltia, sensibilitzant i conscienciant sobre la necessitat de posar en marxa una política d’Estat d’Alzheimer i, des de la Regidoria de Sanitat i Salut Pública es destaca la necessitat de sumar esforços per conscienciar sobre l’Alzheimer i millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta patologia, així com la seva atenció. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Salou vol, amb aquest gest institucional, servir d'exemple a altres municipis i donar suport a la sensibilització i conscienciació de la societat, institucions i polítics sobre aquest problema sociosanitari de primera magnitud.

 

Altres punts

Pel que fa a la modificació de la Relació de Llocs de Treball aquest punt ha rebut els 12 vots favorables del govern (CiU i PSC) , les abstencions del PP (2) i C’s (4) i els vots contraris d’ERC (2) i Guanyem Salou (1).

Document Actions