Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

Salou modifica el POUM per regular els tancaments de les terrasses dels locals i suspèn temporalment de llicències que els afecten

dimecres 25 abril 2018

Durant el plenari també s’han aprovat l’inici del tràmit de participació ciutadana de l’avantprojecte de l’ordenança municipal de tendals i rètols

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat modificar puntualment el POUM –de manera inicial- per tal d’efectuar una nova regulació de tancaments de les terrasses dels locals del municipi, així com la suspensió i/o règim de comunicació que els afecta amb un total de 19 vots favorables de CiU, PSC, C’s, ERC i Guanyem. Els regidors del PP s’han abstingut.

Aquesta modificació puntual del POUM implica la suspensió durant un any de les llicències que atorguen per crear tancaments de tipus C (totalment tancats). Així, des dels serveis tècnics de l’Ajuntament es redactarà un pla especial per zones per tal de determinar com han de ser els tancaments a cada zona concreta de Salou. Amb aquesta mesura, es pretén millorar i adequar l’estètica d’aquest tipus de tancaments i unificar-los segons la zona en la que es trobin. En paral·lel, i pel que fa als altres dos tipus de tancament a establiments A i B (tendals;  i tendals amb estructura lateral en lona), respectivament s’ha determinat iniciar un tràmit de participació ciutadana per aconseguir un avantprojecte d’ordenança municipal de tendals i rètols de Salou consensuada amb els empresaris i comerciants del municipi . Aquesta proposta participativa s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

Pel que fa a d’altres punts de l’ordre del dia que s’han debatut al ple són: 

1)Aprovació, si s'escau, de l’acord adoptat per la comissió executiva del Fons Educatiu Ajuntament de Salou – Escola Elisabeth de data 16 d’abril de 2019, pel qual s’acorda la proposta d’assignació definitiva del fons educatiu per la convocatòria 2017. Aprovat per unanimitat de tots els grups.

2) Aprovació, si s’escau, del conveni entre l’Ajuntament de Salou i “l’Associación de Asistencia Social Eluzai” de Salou per l’any 2018, el qual s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

3) Aprovació, si s'escau, del conveni entre l’Ajuntament de Salou i Càritas Interparroquial de Salou per a l’any 2018. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

Pel que fa a les mocions, la presentada pel grup municipal del PP de rebuig als actes violents ocorreguts els darrers dies a Catalunya, s’ha rebutjat amb els vots en contra de ERC, Guanyem, i els regidors de CiU Benet Presas, Marc Montagut, Martina Fourrier, Ramon Pasqual, i Mª José Rodríguez. El PP i C’s han votat a favor, mentre que PSC, l’alcalde, i els regidors de CiU Júlia Gómez i Jesús Barragán han votat abstenció.

D’altra banda, el grup d’ERC-AM, ha presentat una moció de denúncia a la criminalització dels CDR per part de l’aparell de l’Estat Espanyol, la qual s’ha aprovat amb els vots a favor per part d’ERC, Guanyem, i els regidors de CiU Martina Fourrier, Mª José Rodríguez, Marc Montagut, Benet Presas i Ramón Pascual. El PP i C’s han votat en contra, mentre que PSC, l’alcalde i els regidors de CiU Júlia Gómez i Jesús Barragán han votat abstenció.

Fitxers adjunts

Document Actions