Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

Salou preveu un espai per aparcament al costat de la futura estació de trens Salou-PortAventura

dimarts 22 gener 2019

La Junta de Govern Local ha aprovat la subscripció d’un conveni de cessió d’ús de terrenys a l’avinguda Joan Fuster

Davant l’entrada en funcionament del nou Corredor del Mediterrani i amb l’actual canvi de traçat de la línia del ferrocarril entre Salou-Portaventura i Vandellòs, des de l’Ajuntament de Salou s’està  dissenyant l’emplaçament i els serveis complementaris que ha de tenir la futura zona on ha de construir-se l’estació de trens central del municipi.

Mentre, Adif treballa en el disseny dels mòduls prefabricats al propi baixador per donar un bon servei als usuaris en tant no s’hagi construït la nova estació. Aquesta inclourà una sala d’espera, una oficina i zona d’expedició de bitllets, uns lavabos i magatzem; a més de construir una vorera d’entre 50 i 70 metres al llarg de la façana de l’estació, amb lloc per a taxis i autobús que permeti la càrrega i descàrrega de passatgers.  Per part del govern municipal, a fi i efecte de preveure l’estacionament del flux important de vehicles que circularan per la zona de l’avinguda Joan Fuster i que necessitaran un espai per a l’aparcament -donat que el nombre actual de passatgers és de 700.000 persones- s’ha previst la subscripció d’un conveni amb l’empresa Mediterranea Beach and Golf Community per obtenir una parcel·la de 6.000m2 de terreny per a l’aparcament.

L’alcalde, Pere Granados, assegurava que, segons  les  previsions  acordades  entre  l’Ajuntament  i  ADIF,  el  projecte constructiu de la nova estació estaria acabat el mes de març de 2019. A partir de l’adjudicació les obres durarien un any i mig, de forma que a finals del 2020 estarien finalitzades. “Disposar de la nova estació Salou-PortAventura és una prioritat, perquè no podem oblidar el moviment actual d’usuaris que utilitzen el tren per desplaçar-se, sumant el volum de Salou i el de PortAventura; i això exigeix serveis suficients, ben dimensionats i de qualitat; i més quan tenim davant unes perspectives de creixement i d’inversions importants que faran incrementar el volum actual de passatgers”. També remarcava que “per aquest motiu ha de ser una estació ben connectada amb el corredor i amb doble ampla de via”.

El regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, assenyalava que “és important preveure el creixement que experimentarà aquesta zona propera a l’actual baixador i que es convertirà en la futura estació del municipi”, de manera que “hem de treballar per condicionar l’espai en paral·lel, mentre es desenvolupen els projectes d’estació provisional, i definitiva i on també s’hi ha d’implantar l’estació d’autobusos”.

Així, la darrera Junta de Govern Local ha aprovat la petició de cessió d’ús de l’espai a favor de l’Ajuntament de Salou amb la finalitat d’executar-hi les obres mínimes necessàries per l’adequació a l’ús d’aparcament amb caràcter provisional pels usuaris de l’estació durant un termini de 4 anys.

Document Actions