Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

LA NOSTRA GENT

Xef Pep Moreno: Salou ha millorat molt l’oferta i la tipologia de restaurants

diumenge 29 juny 2025

El xef de Salou, Pep Moreno, serà el representant de la província de Tarragona en el marc de la Regió Mundial de la Gastronomia 2025, en l’acte que tindrà lloc el pròxim 1 de juliol a Vigo. Durant la trobada, cuinarà un menú amb alguns dels plats més emblemàtics de la cuina catalana de la demarcació. Moreno és propietari del restaurant Deliranto, establiment ubicat a Salou guardonat amb una Estrella Michelin i un Sol Repsol el 2023. Des del 2019, també presideix l’Associació d’Hostaleria de Salou, entitat dedicada a dinamitzar i impulsar el sector hostaler de la ciutat.

En quin moment de la seva carrera es troba?
A qui no li agrada rebre premis? Després de l’Estrella Michelin, la gent et reconeix, et pren com a referència, et busca amb la mirada quan entra al restaurant i de seguida et demana una foto o et saluda. És un moment bonic a nivell personal. A nivell professional, sempre cal millorar; cada dia és dur, però intentem perfeccionar-nos en tot el que podem. Pel que fa a l’exposició pública i el dia a dia del restaurant, travessem un moment dolç.

Ser el representant de Tarragona a Vigo és un repte?
Més que un repte, és una responsabilitat. Presentem un menú que resumeix la història i la cultura gastronòmica de Tarragona, amb plats com el caneló de rostit amb beixamel, escabetxat amb llet d’ametlles o receptes del Sent Soví de 1324. També volem mostrar productes i postres que identifiquen la província: pastissets de Rasquera, castanyes del Vendrell o petonets de Valls. Al final, no hi vaig jo, hi va tota la província.

Què suposa representar tota una província?
És una gran responsabilitat. Has de treballar per explicar qui som i com convivim amb la gastronomia. I encara més en el moment actual, quan des de la resta d’Espanya potser no es percep Catalunya com un lloc que es vulgui vendre a la resta del país.

És un repte explicar que compartim territori, que tenim cultura, llengua i gastronomia pròpies, i posar en valor les nostres virtuts

Quin nivell gastronòmic té Salou avui?
Salou ha millorat molt l’oferta i la tipologia de restaurants, especialment des del 2019 amb la creació de l’Associació d’Hostaleria. Com a destinació turística, hi ha de tot: des de productes congelats de cinquena gamma fins a establiments de gran qualitat. Això passa també a altres ciutats amb molt turisme, com Barcelona o París. El turista busca sovint menjar ràpid i accessible, mentre que el resident tria per gaudir i compartir.

Com més restaurants gastronòmics i més oferta de qualitat tinguem, millor serà per la gent i per la ciutat, perquè atraurà un turisme de més qualitat

Què li falta a Salou en l’àmbit gastronòmic?
Tot i que sempre es pot millorar, estem en un moment molt dolç. A banda del meu restaurant amb estrella Michelin, hi ha altres establiments que treballen molt bé. Què li falta a Salou? Per exemple, un japonès d’alta gamma, un d’aquells restaurants que la gent reconegui com un establiment de veritat, que ara mateix no hi és. I, per què no, un altre restaurant amb estrella Michelin.

Galeria d'imatges

pep.jpeg

Document Actions