Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Aquest dijous, 28 de maig, s'inaugura la segona edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada

dimarts 26 maig 2009

El certamen, que tindrà lloc al passeig Jaume I, augmenta el nombre d'expositors respecte de l'any passat fins als 26 , i a més, se sumen 5 restaurants que prepararan degustacions culinàries

Aquest dijous 28 de maig a les set de la tarda obrirà les seves portes la segona edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada en ple passeig Jaume I de Salou. La inauguració oficial anirà a càrrec del vice-president territorial del Camp de Tarragona de la Diputació, Quim Nin. Des de dijous i fins diumenge pretén ser un aparador d'activitats i empreses del sector engegat conjuntament des de les àrees de Comerç i de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Salou i a través de l'Entitat Firal de Cambrils.

Aquest matí en roda de premsa, els regidors de Promoció Econòmica de Salou i Cambrils, Marc Montagut i Òliver Klein, respectivament i el regidor de Comerç de Salou, Pedro Lavilla han explicat els detalls d'aquesta fira que pretén promocionar la vessant professional de l'activitat nàutica en un sector amb un elevat potencial en termes de desenvolupament econòmic del territori. Tot i la crisis a la que s'han referit els responsables polítics asseguren que ja s'està parlant de la tercera edició. Enguany, hi haurà des d'una exhibició en sec de iots a una altra de flotant ubicada als amarradors del Club Nàutic de Salou, tot complementat amb 26 estands i una llarga llista d'activitats lúdiques complementaries, des d'havaneres i rom cremat, a una zona d'inflables per als més petits o diverses demostracions gastronòmiques a càrrec de cincs restaurants de Salou.


El regidor de Promoció Econòmica, Marc Montagut, ha destacat que 's'incrementa el nombre d'entitats, fins a 31, que donen suport a la fira. Ens podíem haver trobat amb una davallada però, en realitat, els números són millors'. La fita és que 'aquesta Fira Marítima de la Costa Daurada sigui una de les més importants de Catalunya'. Per la seva part, el regidor de Comerç salouenc, Pedro Lavilla, ha expressat el desig que des del 28 i fins el 31 de maig el passeig Jaume I de Salou es converteixi en un indret amb molta més activitat de la que ja hi ha habitualment. 'Busquem una animació continua per al nostre passeig i per això aprofitem per instal·lar-hi la fira', deia.

Durant aquests quatre dies de fira s'aprofitarà per presentar la regata del Rei en Jaume així com el campionat d'Espanya de Vela Infantil; també s'oferiran conferències de Theresa Zabell, regatista amb dues medalles d'or olímpiques o de Mònica Azón, campiona d'Espanya i medalla d'or del campionat del món de Suïssa 2002; entre d'altres. Des de l'Estació Nàutica també s'han programat múltiples sortides i bateigs de mar per a engrescar a la població a provar en aquest món tant proper a la mar.

El cost de la segona edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada és de 72.000 euros, finançats a parts iguals per l'Ajuntament de Salou i el de Cambrils.

Document Actions