Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Campanya de la Policia Local de Salou per prevenir les distraccions al volant i semàfors

Durant la setmana del 14 al 20 de gener, s’intensificarà el control i la vigilància en aquesta primera campanya de 2013, que compta amb el suport del Servei Català de Trànsit

dimecres 09 gener 2013

La campanya de prevenció davant les distraccions al volant i per respectar els semàfors en la conducció, està coordinada pel Servei Català de Trànsit i es realitzarà del 14 i fins al 20 de gener. Aquesta campanya anirà acompanyada d’un treball estadístic per tal d’analitzar els resultats globals arreu de Catalunya.

La campanya pretén extremar el control en matèria de distraccions al volant i  es vigilarà també el fet que els conductors respectin els semàfors i que no facin servir els dispositius de telefonia mòbil o altres sistemes de comunicació durant la conducció. Els articles 18 i 146 del Reglament General de Circulació, així ho disposen.

Per aquest motiu, la Policia Local intensificarà els controls a les carreteres de Salou amb la intenció de traslladar a la societat la necessitat de mantenir la màxima atenció possible durant la conducció en els trajectes llargs, però també en trajectes curts i interurbans.

Les distraccions durant la conducció constitueixen una de les principals causes d’accidentalitat a les carreteres espanyoles. Particularment, l’ús inadequat del telèfon mòbil incrementa considerablement el risc d’accident, no només per la seva utilització incorrecta; sinó per la distracció del conductor.

Per aquest motiu, s’establiran controls preventius de forma aleatòria per la totalitat del municipi i en les diverses franges horàries que comprenen la campanya per conscienciar sobre el tema i vetllar per la seguretat tant de conductors, com de vianants.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, es vol divulgar aquests dies, amb més intensitat, les recomanacions de la DGT i el Servei Català de Trànsit per evitar distraccions al volant i practicar una conducció segura amb els següents consells:

-Programar el GPS en ruta és molt perillós, cal fer-ho sempre abans d’iniciar la marxa; perquè programar els navegadors mentre conduïm és una distracció que augmenta el risc de patir un accident de trànsit.

-Abans de conduir: dormir bé, no ingerir alcohol, no fer àpats copiosos i cuidar la ingesta de determinats aliments.

-Durant el trajecte, preferiblement no fumar i mantenir una temperatura agradable dins del cotxe d’uns 22-23 graus.

-Com el mòbil és una font de distraccions important, només se’n recomana l’ús en casos d’emergències i amb el cotxe aturat.

-La ràdio/CD o altres dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió i reproductors de vídeo o DVD, manejar-los durant la conducció ens distreu; per això són aconsellables els sistemes que es manegen directament des del volant o programar-los abans del viatge.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, ha assenyalat “que les distraccions al volant són un greu perill per als conductors i vianants;  per això s’ha de conscienciar amb aquestes campanyes, per reduir la sinistralitat a les carreteres i construir civisme tots plegats”.

Galeria d'imatges

Campanya_Policia_Local_Salou.JPG
Campanya_Policia_Local_Salou.JPG

Document Actions