Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Centenars de persones segueixen la desfilada del rei Jaume I i el seu seguici pels carrers de Salou

L'amenaça de pluja s'ha esvaït i s'ha pogut realitzar la festa medieval

dissabte 03 setembre 2011

Sota un cel mig emboirat aquesta tarda ha sortit des de la Torre Vella en direcció a la platja de Llevant de Salou la comitiva reial en record de la partida del rei Jaume I i el seu seguici cap a la conquesta de Mallorca. Obrint la desfilada multitudinària a cavall, el rei Jaume I i la seva esposa Violant d’Hongria, el clergat, la noblesa i el poble han iniciat un recorregut pels principals carrers de la ciutat amb la música dels trobadors, el ball dels nobles i molta animació de carrer. Aquesta setzena edició de la festa medieval torna a rememorar com un grup de prohoms catalans presidits per Jaume I, després de reunir-se a casa de Pere Martell, a Tarragona, per tal de preparar la conquesta de Mallorca (1228) van gestar la sortida cap a ses illes. El 5 de setembre però de 1229 l’estol català format per 150 naus, 15.000 soldats i uns 900 nobles va sortir de Salou, per desembarcar a Santa Ponça, a Calvià. Presa Madina Mayurqa el 31 de desembre 1229 va començar la repoblació. Des de fa 16 anys Salou reviu amb orgull aquella gesta en la que nombrosos ciutadans i ciutadanes de Salou surten al carrer vestits d'època per recordar aquell fet històric.

La regidora de cultura i festes de l’Ajuntament de Salou, Maria José Rodríguez, així com l'alcalde Pere Granados i bona part del consistori ha participat activament en la festa. Rodríguez comentava que “és un dia on molts salouencs ens sentim orgullosos de participar en les nostres festes i ho demostrem sortint en comitiva i recordant aquell gran dia que va ser el 5 de setembre de 1229″.

Avui la capital de la Costa Daurada, els seus ciutadans i també ona part dels visitants s’han vist atrapats enmig de la festa on hi han participat prop de 400 persones en una ambientació mitjeval. Cavalls, nobles, pregoners, així com grups d’animació han recorregut els carrers de la ciutat en un ambient festiu que recordava la fita històrica amb gran solemnitat.


Després de la desfilada els cavallers i tota la comitiva reial amb moltíssim públic han estat a l’expectativa del combat d’armes i de l’espectacle eqüestre posterior que recreava un torneig medieval.

Galeria d'imatges

DSCN1115.JPG
DSCN1115.JPG

Document Actions