Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comença el compte enrere a Salou per a la gran festa del Cós Blanc

S’ultimen els detalls de les carretel·les; les disfresses; l’operatiu de treballadors així com del muntatge de les torres al carrer Ciutat de Reus

dimecres 30 gener 2013

Aquest proper dissabte Salou viurà l’acte central de la festa major d’hivern: el Cós Blanc. Enguany, aquesta festa –que arriba a la 33ena edició- compta amb més participació; un total de 29 carretel·les formades per unes 2.500 persones que desfilaran pels carrers del municipi al matí, en una rua de lluïment que  començarà a les 10.30 del matí des del carrer Advocat Gallego i que donarà una volta fins arribar al passeig Jaume I i tornarà al punt de sortida.  Ja per la tarda, en l’acte principal i més multitudinari de la festa major d’hivern, s’espera que unes 32.000 persones es congreguin al voltant del carrer Ciutat de Reus en una discoteca a l’aire lliure i també pel carrer Barcelona, en aquest recorregut en un ambient més tranquil i familiar.

Des de la regidoria Cultura i Festes ja es porten mesos preparant tot el muntatge i mantenint reunions amb colles i altres elements “perquè la festa és un engranatge de participació de moltes persones que han de saber en tot moment què fer i com treballar”, afegia la regidora de l’àrea, Mª José Rodríguez. Un dels atractius de la desfilada nocturna és la posta en escena de les carretel·les, amb les seves coreografies i l’efecte que fan quan entren al carrer Ciutat de Reus amb els equips d’il·luminació i so d’última generació per tal de dotar d’una major espectacularitat la celebració que any rere any bat rècords. Enguany, la sonorització equival al muntatge de deu concerts units en els 350 metres del carrer per on passa la desfilada.

 

25 tones de confeti

Es preveu que al llarg del recorregut els 20 canons distribuïts al llarg del carrer –i que ja estan instal·lats en el recorregut en unes torres protegides- llencin pels aires vint tones de confeti;  a més d’unes altres que 5 tiraran les pròpies colles des de les carretel·les. Tota la desfilada estarà amenitzada pel DJ Ismael Cantos qui punxa música en directe sota la batuta del salouenc Juanma Hidalgo qui ostenta per 31è any l’honor de ser l’speaker i amenitzar la desfilada de les carretel·les.

A més hi hauran 200 mòbils d’il·luminació i un làser d’última generació, per tal de dotar d’un major atractiu visual tot el recorregut. Aquests dies ja es pot veure tot el muntatge tècnic que comporta aquesta festa amb les diferents torres que s’estan erigint al gran escenari a l’aire lliure com és el carrer Ciutat de Reus i Barcelona per on discorreran a partir de les set de la tarda les diverses carretel·les.

Durant tot el Cos Blanc més de 350 persones, entre treballadors municipals, voluntaris, serveis de seguretat i veïns del municipi, vetllaran per tal de que tot funcioni correctament i que no hi hagi cap contratemps.

Galeria d'imatges

ciutat_de_reus.JPG
descarregant.JPG
plnols_recorregut_cos_blanc.jpg
confeti.JPG
speaker.JPG
ciutat_de_reus.JPG
speaker.JPG
plnols_recorregut_cos_blanc.jpg
descarregant.JPG
confeti.JPG

Document Actions