Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comença el desplegament més ampli del servei de salvament i socorrisme a les platges de Salou

L’empresa Altesport ja va iniciar la presència a Llevant el passat 15 d’abril però des del 15 de maig s’incrementa la vigilància a totes les platges i es mantindrà fins el 15 d’octubre

dilluns 16 maig 2011

L’empresa concessionària de Prevenció d’accidents, Salvament, Vigilància i Socorrisme de les platges de Salou, Altesport, va iniciar ahir diumenge el desplegament de tot el servei de vigilància i socorrisme de les platges amb un increment del personal. Tot i que des del passat 15 d’abril ja es podien veure socorristes per la platja de Llevant, des del dia 15 de maig, com marca el contracte, entre les deu del matí i les vuit del vespre de manera ininterrompuda hi haurà dos socorristes a la platja Llarga, dos a Platja Capellans, 3 a la platja de Ponent; 4 més a Llevant i un coordinador. A aquest capital humà s’ha d’afegir la incorporació del servei de l’ambulància en un horari encara més ampli, des de les 8 del matí i fins a les 10 de la nit. Es tracta d’un dispositiu d’evacuació i emergència que inclou diversos equips desfibriladors per a adults i infants i el personal qualificat i amb la formació acreditada per al seu ús.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha estat aquest matí abans de l’inici del servei amb l’equip humà que conforma el servei i els ha animat a ser curosos amb la seva feina a més de treballar amb la rigorositat que requereix el seu ofici, estant molt pendents del nombrós públic que es banya a les costes de Salou.

La regidora de Salut Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou, Montserrat Porter, ha assegurat que “es tracta d’una feina molt important, amb un alt nivell de responsabilitat però totalment necessària per donar un bon servei i tranquil•litat tant a la població com als visitants”. El cost del desplegament de salvament i socorrisme per al municipi de Salou és de 348.511 euros anuals.

En total, el servei inclou 14 punts de vigilància, reforçats a mesura que s’acosta el gruix de la temporada turística (des de l’1 de juliol i fins el 30 de setembre) quan el nombre de socorristes augmenta per la instal•lació de dues plataformes aquàtiques; una a Llevant i una altra a Ponent; a més d’intensificar el control a la platja que, de sempre, compta amb una major afluència. En aquest sentit, als extrems de la platja de Llevant (a la zona del carrer Colom i al Port) s’hi destinen dos socorristes més, aconseguint d’aquesta manera una àmplia cobertura en les tasques de salvament i vigilància. Fins el 15 d’octubre se seguirà extremant la seguretat a les platges, coincidint amb el gruix de la temporada. En total, el contingent humà és de 28 persones.

Però la dotació tant material com de personal a les platges de Salou es complementa amb dues embarcacions (que compten amb quatre persones destinades al servei) i diferents mòduls d’assistència fixes distribuïts de la següent manera; un a la platja de Llevant; dos a Ponent; un a Capellans –de nova construcció- i un mòdul més a la platja Llarga. També hi ha motos aquàtiques, motocicletes, etc.. per al desplaçament entre cales; així com elements especials per a la immobilització, com lliteres, collarins...
Es tracta d’una  cobertura molt àmplia per donar servei al litoral de Salou.

Galeria d'imatges

DSCN0164.JPG
DSCN0142.JPG
DSCN0163.JPG
DSCN0145.JPG

Document Actions