Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comencen les obres de construcció de les voreres d’accés a la zona de Cap Salou

A la propera Junta de Govern Local s’aprovarà un projecte integral de 400.000 euros per a la continuació dels treballs i millora de l’enllumenat

dijous 18 març 2010

L'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el Regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, han visitat aquest matí les obres de construcció d’un tram de voreres a la zona de Cap Salou. Els treballs que s’estan executant i que s’enllestiran la propera setmana consisteixen en la millora al barri per les dues principals vies d’entrada; d’una banda per la cantonada del carrer Punta del Cavall amb la carretera de la costa on l’excessiva pendent del terreny augmentava la perillositat de la circulació de vianants. En aquest indret s’hi ha actuat per tal de convertir la pendent de terra en una altra amb un tractament de formigó, evitant així l’acumulació d’herbes i el fang, en cas de pluja. L’altre punt que s’està ja gairebé enllestint està ubicat a la carretera del Far entrant des de la carretera de la Costa i fins al bloc d’edificis Rubí. “Es pot considerar un aperitiu a la reforma que estem a punt d’aprovar per Junta de Govern i que milloren les dues entrades al barri”, ha explicat el regidor de gestió de territori, Marc Montagut. Aquests treballs de micropolítica sumen prop d’11.000 euros.

Però més enllà d’aquesta actuació puntual a les dues entrades al barri s’ha enllestit ja el projecte de construcció de voreres i de renovació de l’enllumenat públic per part dels serveis d'enginyeria municipals per a la  zona de Cap Salou. Amb aquests treballs l’Ajuntament pretén modernitzar totes les zones que presenten mancances per tal d’adequar i millorar la seva imatge de cara als habitants de la zona així com també per a potenciar la qualitat del municipi com a destinació turística. La primera fase comprèn part de la Punta del Cavall (des de la carretera de la Costa fins al carrer Pas de la Mala Dona) i el pas públic de la Punta del Cavall que enllaça la rotonda existent a la cruïlla amb el carrer Cala Crancs i el carrer Cala Font. En total, en aquesta primera fase s’actuarà en 775 metres i amb un pas públic de 277 metres. La segona fase, que s’executarà de manera paral·lela en part del carrer Punta del Cavall i el carrer Mola d’Aires, a més del pas públic del mateix nom que enllaça els dos carrers. El tram de carrer afectat té una longitud de 670 metres i el pas públic 71 metres més. Per l’alcalde Pere Granados es tracta “d’un projecte de justícia per als habitants de la zona ja que l’àmbit descrit dins de la Urbanització Nostra Senyora de Núria es va urbanitzar a finals dels anys 60 i des d’aleshores no s’ha actuat”, ha recordat. El màxim responsable municipal també ha anunciat que el nou projecte inclourà la substitució de les llumeneres i la creació de nous punts d’il·luminació al barri que substituiran els fanals antics per uns de vapor de sodi amb el peu més curt i que sí que compleixen la normativa.
La primera de les fases té un pressupost de 231.784 euros, mentre que la segona puja a 166.684 euros; és a dir un total de 398.468 euros. Ambdues s’aprovaran a la propera reunió de la Junta de Govern Local del dimarts 23 de març i s’executaran de manera conjunta en un termini de tres mesos a partir de la seva aprovació final i licitació.

Document Actions