Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Cap Salou comptarà aquest estiu amb un doble circuit de Cross Country, per adults i infants

dimecres 18 maig 2016

La propera setmana s’iniciaran els treballs de desbrossament de la zona per tal de donar forma al recorregut 

 

Amb la intenció de donar major diversitat a les activitats esportives que es poden practicar al municipi i per diversificar l'oferta turística, l’Ajuntament de Salou, a través dels Serveis Tècnics Municipals d’Arquitectura, està duent a terme una actuació per tal de donar forma a dos circuits de XC (cross country) a la zona del cap de Salou, aprofitant que es tracta d’un terreny abrupte i amb molta zona boscosa. El solar on s’iniciaran els treballs la propera setmana, es troba a Cap Salou, a la cantonada de l’avinguda del Cap de Salou i a l’avinguda del Pla de Maset. En aquest punt, a un solar de titularitat municipal, es donarà forma a un seguit de camins ja existents que caldrà desbrossar per crear un circuit de 'camp a través' apte per a infants -en un recorregut més curt- i per a adults. El circuit s'ha confeccionat amb l'ajuda de l'Associació Ciclista Salou que s'ha implicat directament en el projecte.

 

El projecte, sobre el qual es treballa pretén deixar una amplada lliure i neta de 80 cm; gran part d’aquests camins ja existents i traces marcades s’aprofitaran com a part del circuit de Cross Country o bicicleta de muntanya, a més de sumar-ne d’altres espais de nova creació.

L’actuació també preveu una solució sobre la tanca metàl·lica, sobre els accessos, cartells i trams amb col·locació de passarel·les de platja per tal de crear un circuit amb desnivells i diferents característiques que sigui prou atractiu pels amants d’aquest esport.

El total de recorregut del circuit és de 4 quilòmetres de llargada i quedarà totalment tancat en tot el seu perímetre per tal que només es pugui accedir a través de dos accessos amb portes: el de la rotonda de Pla de Maset i una segona entrada que estaria a prop de la rotonda que comunica amb el carrer Replanells i la carretera de la costa per tal que pugui accedir la maquinària de condicionament del circuit. A més, es muntaran dos accessos per a vianants i per a bicicletes.

 

Pel que fa al circuit infantil, aquest comptarà amb mig quilòmetre de recorregut i una amplada aproximada de 4 metres. Al llarg dels camins es muntaran 3 muntanyetes consecutives de mig metre d’amplada cadascuna a més d’una zona aixecada i una altra zona peraltada, així com també 4 muntanyetes independents de diferents alçades amb rampes d’accés i de sortida que van des del mig metre als dos metres d’alçada.


L’actuació, que executa l’empresa Urbaser, té un cost de 18.403 euros, també inclou la retolació i instal·lació de cartells indicatius a la zona i tindrà una durada de preparació d'un mes aproximadament.

Galeria d'imatges

btt.jpg
btt1.jpg
btt2jpg.jpg
btt3.jpg

Document Actions