Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou posa en marxa, avui dijous, 15 d’octubre, la campanya antigripal 2020

dijous 15 octubre 2020

Els usuaris/àries que desitgin vacunar-se, hauran de demanar cita prèvia al web de l’Institut Català de la Salut (ICS); al número de WhatsApp del CAR, 667 36 80 25; mitjançant l’aplicació ‘La Meva Salut’; o bé trucant als telèfons 93 326 89 01 i 977 38 30 18

 

El Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou posa en marxa, avui dijous, dia 15 d’octubre, la campanya antigripal 2020. Cal dir que, enguany, les vacunacions es duran a terme al primer pis del centre, a la zona de consultes d’atenció al visitant, aprofitant que aquest espai queda separat d’altres zones amb major afluència de gent.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha adreçat a la ciutadania, per tal que la població de risc “prengui consciència de la necessitat de vacunar-se, ara més que mai, ateses les circumstàncies de la COVID-19”.

Així mateix, Granados ha assegurat que “des de l’Ajuntament de Salou, tenim com a prioritat vetllar per la salut de totes les persones i, per aquesta raó, en col·laboració amb el CAR, volem reforçar el fet que la població tingui accés a la vacunació antigripal, per tal d’evitar que els col·lectius de risc puguin veure afectat el seu benestar a causa d’aquest virus estacional”.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha afirmat que “és molt important que la ciutadania es vacuni de la grip comuna, ja que els símptomes de les dues malalties víriques es poden confondre i ser un obstacle a l’hora de diagnosticar i atendre les persones”.

Per això, “és especialment rellevant aconseguir alts graus de vacunació antigripal, i estar immunitzats davant l'arribada de la grip".

Els usuaris/àries que desitgin vacunar-se, hauran de demanar cita prèvia al web de l’Institut Català de la Salut (ICS); enviant un missatge al número de WhatsApp del CAR, al 667 36 80 25; mitjançant l’aplicació mòbil ‘La Meva Salut’; o bé trucant als telèfons 93 326 89 01 i 977 38 30 18 (CAR de Salou).

 

Segons les indicacions del Departament de Salut son considerants d'alt risc, i per tant haurien de vacunar-se en les primeres setmanes de campanya, tots els pacients que siguin:

- Persones d’edat igual o superior a 60 anys. Cal fer un èmfasi especial en aquelles persones que conviuen en institucions tancades.

- Persones de menys de 60 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip:

- Infants (a partir dels 6 mesos) i adults amb malalties cròniques cardiovasculars (inclosa la hipertensió), neurològiques o respiratòries (incloses l’asma, la displàsia broncopulmonar i la fibrosi quística)

- Infants (a partir dels 6 mesos) i adults amb:

- Diabetis mellitus.

- Obesitat mòrbida (índex de massa corporal ≥40 en adults, ≥35 en adolescents o ≥3 DE en la infància).

- Malaltia renal crònica i síndrome nefròtica.

- Hemoglobinopaties i anèmies.

- Hemofília, altres trastorns de la coagulació i trastorns hemorràgics crònics, i també receptors d’hemoderivats i transfusions múltiples

- Asplènia o disfunció esplènica greu.

- Malaltia hepàtica crònica, inclòs l’alcoholisme crònic.

- Malalties neuromusculars greus.

- Immunosupressió (incloses les immunodeficiències primàries i l’originada per la infecció pel VIH, per fàrmacs ─inclòs el tractament amb eculizumab─ o en els receptors de trasplantaments i dèficits del complement).

- Càncer i hemopaties malignes.

- Implant coclear o en espera de l’implant.

- Fístula de líquid cefalorraquidi.

- Malaltia celíaca.

- Malaltia inflamatòria crònica.

- Trastorns i malalties que comporten disfunció cognitiva: síndrome de Down, demències i altres.

En aquest grup, cal fer un èmfasi especial en aquelles persones que necessitin un seguiment mèdic periòdic o que hagin estat hospitalitzades l’any precedent.

- Infants i adolescents, de 6 mesos a 18 anys, que reben tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic, per la possibilitat de desenvolupar una síndrome de Reye després de la grip.

- Persones de qualsevol edat (≥6 mesos) institucionalitzades de manera perllongada.

- Dones embarassades en qualsevol trimestre de gestació i dones durant el puerperi (fins als 6 mesos després del part i que no s'hagin vacunat durant l'embaràs).

- Menors entre els 6 mesos i els 2 anys d'edat amb antecedents de prematuritat menor de 32 setmanes de gestació.

- Persones que poden transmetre la grip a les que tenen un risc alt de presentar complicacions: Personal dels centres, serveis i establiments sanitaris tant d’atenció primària com especialitzada i hospitalària, pública i privada, així com el personal d’oficines de farmàcia. Es farà èmfasi especial en el personal que té contacte mantingut amb pacients d'alguns dels grups d'alt risc descrits anteriorment.

- Persones que treballen en institucions geriàtriques o en centres d’atenció a malalts crònics, especialment les que tinguin contacte continu amb persones vulnerables.

- Estudiants en pràctiques en centres sanitaris.

- Persones que proporcionin cures domiciliàries a pacients d’alt risc o a gent gran (definits en els apartats 1 i 2).

- Persones que conviuen a la llar, inclosos els infants a partir dels 6 mesos d’edat, amb d’altres que pertanyen a alguns dels grups d’alt risc, per la seva condició clínica especial (esmentades al punt 2).

- Altres grups als quals es recomana la vacunació:

Persones que treballen en serveis públics essencials, especialment en els subgrups següents:

- Forces i cossos de seguretat de l’Estat i policia autonòmica o local

- Bombers.

- Serveis de protecció civil.

- Persones que treballen en els serveis d’emergències sanitàries.

- Treballadors d’institucions penitenciàries i d’altres centres d’internament per resolució judicial (inclosos els centres d’acolliment d’immigrants).

- Persones amb exposició laboral directa a aus domèstiques o porcs, en granges o explotacions avícoles o porcines, i també a aus salvatges. La finalitat és reduir l’oportunitat de coinfecció de virus humà i aviari o porcí, i disminuir la possibilitat de recombinació genètica de tots dos virus.

- Tenint en compte la situació epidemiològica actual i la importància de mantenir els serveis educatius actius, per aquesta campanya 2020-2021 també es considerarà el col·lectiu de docents com un servei púbic essencial on es recomana la vacunació.

- Es recomana que les persones que pertanyen al grup de serveis públics essencials siguin vacunades pels mateixos serveis sanitaris que els corresponguin.

Malgrat que hi ha recomanacions d’algunes institucions, es recorda que per a la campanya antigripal 2019-2020 no es considera grup de risc –a l’efecte de rebre la vacunació antigripal de manera sistemàtica– la població sana, infantil o adulta de menys de 60 anys, no inclosa en els apartats 1, 2 i 3.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

hivern-cap-fred-vacunacio_page-0001.jpg

Document Actions