Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Centre d'Alta Resolució (CAR) de Salou obre les portes el proper dilluns 8 de febrer

Fins que no concloguin les obres d'adequació de l'actual CAP no s'implementaran els nous serveis sanitaris

dimecres 03 febrer 2010

Els usuaris del centre sanitari de Salou hauran de dirigir-se al nou edifici annex al CAP per poder ser atesos a partir de dilluns i es que, si no fallen les previsions, aquest cap de setmana tindrà lloc el trasllat dels serveis de l'antic CAP al nou Centre d'Alta Resolució. En aquest nou edifici, al qual s'hi entra pel carrer Arquitecte Ubach, s'hi emplaçaran alguns dels serveis de l'Àrea Bàsica de Salut. A la planta superior s'hi podran trobar els metges de família i els serveis d'infermeria mentre que a la planta baixa hi haurà els serveis d'urgències, les consultes de desplaçats i el laboratori. Els responsables del centre, conscients però dels problemes que es podran trobar els usuaris durant els primers dies després del trasllat en aquesta primera fase reforçaran l'atenció als taulells d'informació per orientar a les persones que hagin de ser ateses d'urgència o bé tinguin ja la cita concertada. D'aquesta manera, hi haurà serveis administratius als dos edificis que, de moment, conformaran el centre mèdic. Aquells usuaris que requereixin dels serveis d'atenció a la dona i de pediatria hauran de dirigir-se a l'edifici annex al CAP del carrer Pere Galés, cantonada amb el carrer Carrilet.

Aquest trasllat suposarà un impass per als treballadors i usuaris del centre en tant no s'enllesteixin les obres de reforma de l'edifici que porta ja 15 anys en funcionament i que també serà remodel·lat per tal d'adequar-lo i comunicar-lo amb els dos edificis annexos; creant d'aquesta manera un centre pioner a tota Catalunya amb 4.700 metres quadrats de superfície que doblarà l'actual número de consultes, que seran de 52 a més de 15 boxes d’atenció urgent.

 Els darrers dies s'estan ultimant les instal·lacions del mobiliari i de l'instrumental al nou CAR, fet que permetrà -a partir de dilluns- obrir les portes amb certa normalitat i amb la mateixa atenció a l'usuari. Malgrat tot, segons fonts de la direcció del centre el conjunt del complex sanitari no estarà acabat fins aquest estiu, si les reformes de l'antic edifici es duen a terme amb els terminis previstos. A l'actual CAP, i aprofitant l'estructura, es reformarà la climatització; es mimetitzarà l'aspecte interior del centre amb el nou recinte del CAR; s'adaptaran algunes de les consultes i , finalment, s'enderrocaran les parets internes per tal de crear un centre amb un únic espai. Fins que no s'enllesteixin totalment les obres els tres edificis restaran incomunicats interiorment. Un cop finalitzi aquesta segona part de la reforma Salou disposarà d'un centre modèlic i pioner a Catalunya. De moment, no hi ha prevista data d’inauguració del centre.

Document Actions