Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern de Salou presenta un pressupost de contenció de la despesa

S’ha incrementat d’un 142% la partida promocional del Patronat de Turisme

dimecres 16 desembre 2009

El ple de l’Ajuntament de Salou aprovarà demà al matí, entre d’altres punts, el pressupost per a l’any 2010 que puja a 40.129.763,40 euros, i que supera els 45,3 milions amb inversions incloses. Es tracta d’un pressupost de “contenció de la despesa i molt especialment que afronta una profunda retallada en el capítol de personal tot i que –com ha explicat l’alcalde- es mantenen les partides destinades als serveis al ciutadà i que garanteixen la qualitat”. Per la seva part, el regidor de serveis interns, Jesús Barragán, ha explicat que “s’ha fet un important esforç per retallar la despesa de personal que amb l’anterior govern havia sofert un fort increment i que ara es retalla de 2 milions d’euros”; tenint present que no s’ha renovat el contracte a unes 40 persones que se’ls havia acabat el contracte i s’han consignat tots els deutes amb la seguretat social que no figuraven en el pressupost, tot i ser una suma coneguda. Pel que fa a la despesa corrent, és a dir, el manteniment de la ciutat, la partida augmenta de 130.000 euros respecte de l’any passat.

D’aquesta important suma, un 11,54% es destinarà al pressupost d’inversions (5.234.400,89 euros) una suma a la que s’hi han d’afegir els 2.226.242 euros provinents dels fons estatals d’inversió local (FEIL). Així, en total el nou govern destinarà 7.460.642,89 euros per a la consecució de noves obres, entre les que destaca la creació d’un carril bici a la zona de Ponent; un nou centre cívic ‘Mas de l’Escarré’ que donarà servei a les urbanitzacions de Zona Estival, Xalets i Mirador; així com la remodel·lació de la Masia catalana, l’accés a Cap Salou; millores al barri de la Salut o bé la segona fase de pla d’accessibilitat. Entre altres inversions que s’han projectat hi figura el de les actuacions de millora generals a la zona del nucli antic que pretenen canviar l’aspecte d’aquests carrers comercials amb nou mobiliari i arbrat, entre d’altres actuacions.
Pel que fa als fons Feil es contempla des de la implantació de la xarxa wi-fi al municipi, a l’adequació de l’edifici del Carrilet i la millora de la plaça adjacent o un nou col·lector de pluvials entre el carrer Bilbao i Saragossa.

Un altre dels punts destacats d’aquest pressupost per al 2010 és el fort increment d’un 54% de l’aportació econòmica al Patronat de Turisme, que passarà de rebre 800.000 euros a 1,3 milions d’euros. El regidor de Turisme, Alberto del Hierro, explicava que “estem en un any en que hi ha una contenció clara de la despesa però entenem que el turisme és un motor de la població i que en moments difícils és quan més s’ha d’apostar i defensar el mercat”, deia. Així, de cara al 2010 s’augmenta d’un 142% la partida d’actes promocionals passant dels 214.000 euros als 517.000 euros.

Document Actions