Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern (FUPS-CDC-PP)congela la majoria dels impostos i taxes municipals per al 2010

dimarts 06 octubre 2009

El plenari de demà també aprovarà la segona modificació d'expedient de crèdit per import de 2.654.776 euros

El govern ha encarregat una auditoria per aclarir els comptes del 2007 i fins l'abril del 2009, corresponents a la gestió de l'anterior govern

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat aquest matí en roda de premsa els principals punts de l'ordre del dia del plenari municipal que se celebrarà demà a les 12 del migdia. Entre les principals qüestions que passaran a l'aprovació hi ha una moció que reclama a la Generalitat de Catalunya la creació d'una Comissió mixta perquè s'impulsi la llei de finançament local de Catalunya com preveu l'Estatut, per definir la participació dels ajuntaments en el finançament autonòmic. 'Amb la crisis i la davallada d'ingressos i amb l'augment de la despesa és el moment de requerir un nou model de finançament', deia Granados.

D'altra banda, en el punt 402 també es passa a aprovació la segona modificació de crèdit de l'exercici 2009; la segona que fa aquest govern per import de 2.654.776 euros i que es finançarà amb càrrec al romanent de tresoreria amb 1.897.856 euros, així com majors ingressos d'altres administracions i una reducció en les partides; és a dir, en una feina de contenció de la despesa per part de les regidories. En aquest sentit, el regidor de l'Àrea de Gestió Econòmica i Interna, Jesús Barragán, ha expressat el seu desacord pels comptes que va aprovar l'anterior govern del PSC, RDS i Salvador Pellicé. 'Només en personal, que és una partida que a principis d'any ja es coneix havien deixat de consignar 1.999.313 euros en sous i seguretat social; és molt greu', deia. Aquesta denúncia que ja la van fer FUPS-CDC i PP quan estaven a l'oposició 'en realitat suposa un forat molt més gran del que crèiem'.

En aquest sentit, l'alcalde també ha recordat que havien dotat insuficientment la partida per a hores extraordinàries a la policia local; o que al patronat de Turisme li faltaven 150.000 euros per poder acabar l'any o bé 1.104.393 euros per al manteniment de la ciutat, jardineria, brossa o enllumenat. 'És decepcionant veure com es va maquillar el pressupost fet que ara repercuteix en la nostra acció de govern i no ens permet dur a terme qüestions que teníem previst'. Per tot això, l'alcalde Pere Granados ha dit que ja han encarregat una auditoria per aclarir els comptes municipals durant el govern socialista i amb Pellicé i Otal.

L'altre dels punts que passarà demà a aprovació serà la proposta de taxes i ordenances fiscals per al 2010 on només s'incrementen els impostos i taxes que han de servir per finançar aquelles despeses en la prestació de serveis bàsics del ciutadà com són conservació i manteniment del clavegueram; conservació i manteniment de la via pública i la prestació del servei de retirada de residus urbans i que consti que s'incrementen per sota de l'any anterior. En total 22 es congelen i 11 s'augmenten d'un 3,9% (un punt per sota dels increments aplicats per l'anterior govern). En realitat només s'apugen un 30 % del total dels impostos i taxes.

En canvi, per la resta, aquells que comporten fomentar i promoure l'activitat econòmica al municipi a l'efecte d'incentivar una major ocupació, major activitat i major rendiment: es congelen. (l'any passat es van pujar un 4'9 %); aquelles que fomenten l'activitat social i cultural en el àmbit de la persona i famílies amb dificultats davant la crisis (escoles municipals, formació, activitats socials, culturals i esportives) també es congelen ( l'any passat el va pujar 4'9 %); així com la TARIFA DE L'AIGUA, que l'any passat també es va pujar un 4'9% i que enguany es congela.

Del total dels 33 conceptes tributaris, 11 s'han incrementat d'un 3,9% davant de 22 que s'han congelat respecte de les ordenances de l'any 2009. Això suposa a nivell econòmic, una baixada del percentatge d'un 59,18% respecte de les ordenances fiscals vigents.

Document Actions