Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern local desestima les al·legacions fiscals, una seixantena de les quals, s'han retirat

dimecres 25 novembre 2009

L'Associació Hotelera, per primer cop, no ha impugnat les ordenances fiscals

El plenari municipal de demà dimecres resoldrà, entre d'altres punts, les al·legacions fiscals a les taxes i ordenances municipals que ha aprovat el govern i que augmenten un 3,9% en el cas d'11 impostos i es mantenen congelats en 22 taxes més. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut treure importància a les 200 al·legacions que finalment s'han presentat al registre d'entrada i que les ha titllat com una 'maniobra políticament mediatitzada pels grups de l'oposició' ja que les al·legacions són còpia d'un mateix formulari 'i en molts casos les ha presentat una mateixa regidora, la senyora Martina Fourrier', ha recordat. A més, s'han retirat fins a 50 al·legacions de comunitats de propietaris i 10 més de particulars. 'Dues-centes al·legacions entre 27.800 habitants és una xifra molt reduida', ha manifestat.
Per la seva part, el regidor de Gestió Interna, Jesús Barragán, ha defensat la pujada dels 11 impostos d'un 3,9% per la 'necessitat de seguir donant els serveis adequats a la demanda' i ha volgut recordar com aquest 2009 'l'any amb la crisi més greu- s'han pagat els impostos que van determinar els grups de Banyeres-Otal i Pellicé amb increments d'entre el 4,9 i el 8%. 'Estan criticant una pujada molt inferior a la que ells van aplicar i això comporta una pèrdua de credibilitat', ha sentenciat. A més, ha recordat que els ciutadans de Salou paguen una taxa menys, la de clavegueram; i que el municipi té un dels valors cadastrals més antics de la zona, el que fa que la base impositiva sobre l'IBI sigui una de les més baixes.
L'alcalde, Pere Granados, també s'ha congratulat pel fet que 'per primer cop en la història l'Associació Hotelera no ha impugnat les ordenances fiscals, ja que estem en vies de resoldre altres punts amb l'entitat', ha anunciat.

Un altre dels punts que passa a aprovació al plenari de demà és l'expedient per a l'explotació d'un centre en llengua estrangera de titularitat privada que s'ubicarà en dues parcel·les del carrer Salvador Espriu ' a tocar de la caserna dels Mossos d'Esquadra- i que té 33.560 metres quadrats; amb una superfície màxima per a construir de 12.500 metres quadrats. A partir de la publicació de les bases, les empreses comptaran amb 4 mesos per a presentar els seus projectes però 'primarem dins les ofertes que es presentin que es tracti d'una empresa que no tinguin ànim de lucre', ha recordat Granados. El cànon a pagar anual serà de 67.500 euros i el termini de la concessió és de 75 anys. 'Volem un equipament educatiu que pugui estar a l'abast del ciutadà; no que es faci un negoci amb l'educació'.

Finalment, també s'aprovarà una modificació puntual del POUM referent a la superfície mínima dels habitatges de protecció pública en règim de lloguer a Salou en el sentit que, un cop esgotat el termini de lloguer es puguin vendre. 'Es tracta d'una adequació jurídica per tal que els pisos de VPO en règim de lloguer i entre 50 i 60 metres quadrats puguin ser venuts quan s'acabi el termini legal i que estiguin emparats en la normativa municipal', ha explicat el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut.

Document Actions