Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Patronat de Turisme impulsa el programa ‘Salou, Platja Tot l’Any', per gaudir del seu espai natural i activitats de salut i esport

dimarts 25 gener 2022

L’alcalde de Salou, Pere Granados, destaca que ‘des de l’Oficina d’Innovació i Nous productes del Patronat, en col·laboració amb la Regidoria de Platges de l’Ajuntament de Salou, s’ha treballat un nou producte turístic basat en el patrimoni natural, la platja i el mar; que posa en valor les possibilitats de l’espai litoral fora de la temporada estiuenca, amb propostes de natura, salut, esport i entreteniment, per a residents i visitants’

La regidora de Platges: Qualitat i Pla d’Usos, Julia Gómez, ha explicat que ‘amb aquesta programació, de caire gratuït i enfocada a caps de setmana i festius, el que volem és dinamitzar la platja, més enllà de l’estiu’

 

Salou, Platja Tot l’Any aquest és el nom del programa que ha estat presentat avui dimarts en roda de premsa per l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Qualitat i Pla d’Usos de les Platges, Julia Gómez, i del director dels Serveis Turístics Municipals, Marc Espasa

Dins de l’objectiu principal de l’ampliació de la temporada turística, la iniciativa “Salou, Platja Tot l’Any” té com a finalitat la dinamització de les platges al llarg de 365 dies, tret dels mesos de màxima afluència. En aquest sentit, es treballa amb un programa d’activitats, sobretot, pels caps de setmana de tot l’any.

Des del Patronat Municipal de Turisme de Salou, i en concret, des de l’Oficina d’Innovació i nous productes del Departament de Promoció, en col·laboració amb la Regidoria de Platges, s’ha treballat en la creació un programa d’activitats organitzades, respecte al qual avui han estat presentades les relatives als mesos de gener, febrer i març de 2022, amb iniciatives a la platja relacionades amb altres projectes actuals de l’entitat: Destinació familiar, Destinació esportiva, Wellbeing i Blue Spaces. Tot plegat, amb l’objectiu de posar en valor l’espai litoral fora de la temporada de bany -mitjana i baixa- i promoure’n les potencialitats; incentivar el flux d’usuaris fora de la temporada turística alta, així com allargar dita temporada i fidelitzar-ne el públic; també, generar propostes orientades a residents i visitants; i promoure una imatge de platges gestionades i vives, més enllà de l’estiu, entre d’altres.

Així, les activitats que es poden desenvolupar a les platges de Salou, fora de temporada, són: 

- Fer-hi passejades.

- Practicar esports: com el running, l’aquabeach, el beachtraill, caiac i vela. I també, a la platja de Ponent: vòlei platja, paddle surf, natació en aigües obertes. A la platja de Llevant: vòlei platja, calistènia, paddle surf i a la platja Llarga: calistènia, paddle surf i windsurf.

- Fer el Camí de Ronda de Salou, des de la Platja de Ponent, al Far de Salou. També fins a la platja del Reguerot i el Bosc de la Talaia. 

- Pedalejar pel carril-bici.

- Jugar als gronxadors a les platges.

- Descobrir tresors (joc en família, tipus gincana).

- Córrer amb el gos/gossa per les platges.

- Fer volar estels.

- Contemplar el naixement o les postes de sol de Salou.

- Gaudir de l’espai natural litoral, d’una bellesa extraordinària. (Recordem que Salou comptabilitza 25 platges i cales).

- Practicar la disciplina de natació, en aigües obertes, de la Triatló; a la Platja de Ponent.

- Gincana digital Jaume I.

- Pescar.

Segons ha explicat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “les platges de Salou són espais naturals que volem posar en valor i promocionar-ne el seu ús lúdic, esportiu i per a la pràctica d’activitats saludables, en contacte directe amb la natura, per a tot tipus de públic, tant residents com visitants”. 

Segons ell, “hem d’aprofitar el gran ventall de possibilitats que ofereix la platja durant tot l’any, no només els mesos d’estiu, i hem de saber quines són aquestes potencialitats per poder gaudir-ne. El nostre objectiu és la desestacionalització i allargar la temporada de platja, atès que gaudim d’una climatologia força benigna i a la primavera, la tardor i l’hivern, temporada mitjana i baixa, es pot tenir en compte la platja i el paisatge per gaudir” i contemplant els beneficis saludables que comporta, en tractar-se d’un espai de natura. 

Segons ha explicat la regidora de Platges: Qualitat i Pla d’Usos, Julia Gómez, “les platges són un espai natural, sostenible, de benestar i de lleure i del què podem gaudir durant tots els mesos de l’any. Amb aquesta programació, de caire gratuït i enfocada a caps de setmana i festius, el que volem és posar en valor aquest espai fora de la temporada turística; i dinamitzar la platja més enllà de l’estiu, amb una oferta pensada per gaudir de la natura, tant a nivell familiar com individual, en grups o en parella".

Salou es destaca pel grau d’excel·lència de les seves platges, certificades en diferents àmbits, tant pel que fa a la qualitat de les aigües i serveis que es presten, així com per la seva gestió, segons ha manifestat el director dels Serveis Turístics, Marc Espasa.

Activitats organitzades 'Salou, Platja Tot l'Any' - Hivern 2022

Activitat: Sessió de Mindfulness, amb Minerva Castillo.
Dates:
Dissabte, 29 de gener, a les 11:00 h.
Diumenge, 13 de març, a les 11:00 h.
Lloc: Platja de Ponent, davant de la Base Nàutica.
Descripció: Activitat de consciència plena de les diferents facetes de la nostra experiència al moment present. Públic adult.

Activitat: Sessió de Reiki amb Beti Martí, Estètica Holística.
Dates:
Dissabte, 12 de febrer, a les 12.00 h.
Dissabte, 5 de març, a les 12.00 h.
Lloc: Platja de Llevant, davant de la Plaça de les Comunitats Autònomes.
Descripció: Activitat holística que se centra en tots els aspectes de la persona actuant a nivell físic, mental i emocional. Públic adult.

Activitat: “La recerca del tresor”, amb Entrecamins.
Dates:
Diumenge, 30 de gener. Hora d'inici: entre les 09.30 i 10.30 h.
Diumenge, 6 de març, a les 11:00 h.
Lloc: Plaça Francesc Germà. Platja de Llevant, Camí de Ronda Salou i Platja dels Capellans – Escultura dels Pilons.
Descripció: Activitat mitjançant un joc de pistes i trobada del tresor. Públic familiar.

Activitat: Jornada clean-up i taller infantil amb Good Karma Projects.
Data:
Dissabte, 19 de febrer, a les 10.30 h.
Lloc: Platja de Ponent, davant de la Base Nàutica.
Descripció: Activitat de conscienciació ambiental per a tota la família. Públic adult i familiar.

Es té previst poder repetir aquesta experiència al llarg de tot l'any, organitzant calendaris trimestrals.

Les activitats del programa es promocionaran a través de diferents vies:

- S’editarà un opuscle de butxaca, amb la informació de les activitats.

- A través del web de l’Ajuntament: www.salou.cat

- A través del web del Patronat de Turisme: www.visitsalou.eu

- A través de les xarxes socials del @visitsalou (instagram, facebook i twitter)

- Hashtags.

La reserva es farà a través de RESERVA PLAY: https://salou.reservaplay.cat

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

02.JPG
03.JPG
04.JPG

Document Actions