Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de l’Ajuntament de Salou aprovarà demà un reajustament de la plantilla municipal

Suposarà un estalvi de poc més de 758.000 euros per a les arques municipals. El govern ho justifica apel•lant a la “responsabilitat política”

dimarts 04 octubre 2011

El ple de l’Ajuntament de Salou aprovarà demà una modificació en la relació de llocs de treball (RLT), el que suposarà la rescissió del contracte a un total de 17 persones interines que estan prestant aquest servei a l’Ajuntament a diversos departaments. El regidor de Serveis Interns, Mario Garcia, ha volgut puntualitzar que s’ha treballat en aquesta reordenació del personal per tal d’adequar la feina actual al capítol I, el de personal. “Hem estudiat la RLT a fons i sota els criteris d’eficàcia, eficiència i economia hem determinat que hi haurà un seguit de places que s’amortitzaran de manera immediata, fet que suposarà un important estalvi en les arques municipals fins a final d’any i sobretot en el pressupost del 2012”, ha dit. Aquesta reordenació de la plantilla i supressió d’algunes places ve donada, com han explicat en roda de premsa, per la conjuntura econòmica de present i de futur i per una davallada prevista de dos milions d’euros el proper any. “Les mesures que avui pren aquest govern no són per tapar forats sinó precisament, per evitar un desgavell i situacions negatives en propers exercicis”, ha dit l’alcalde, Pere Granados qui ha volgut destacar com en l’anterior govern -dels socialistes i de Salvador Pellicé- la despesa de personal va créixer passant dels 13,2 milions (2007) fins als 17,1 milions (2009). Aquest “creixement desmesurat” de la plantilla requereix en aquests moments en què la feina va a la baixa i els ingressos també fer un exercici de responsabilitat política per tal de no cobrir amb ingressos extraordinaris la despesa corrent, han explicat. En cap cas però, amb aquesta reestructuració de personal es deixarà de prestar serveis a la ciutadania.
Al marge d’aquest punt, el plenari de demà també aprovarà  un nou pla especial de protecció civil, el CAMCAT, el Pla Especial d’Emergències per Contaminació de les Aigües Marines. El CAMCAT ha estat redactat per tècnics municipals en part gràcies a la subvenció rebuda per part de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat i defineix l’organigrama de la funcionalitat i les pautes a seguir en cas de contaminació d’aigües marines.
Un altre dels punts que passarà a aprovació del plenari és la modificació de diversos expedients del POUM com a conseqüència dels canvis que ha de patir el projecte d’execució del camí de Ronda. Com ha explicat l’alcalde, les fases dos i tres preveien unes expropiacions majors per tal de continuar amb el projecte però donat que des de l’administració local no es volen fer importants despeses per expropiacions de finques ara s’opta per reduir afectacions i canviar el traçat en alguns punts de manera que es pugui tirar endavant el tram que queda fins a la Pineda però amb una important reducció de costos per a les arques municipals. En aquest sentit, Granados ha explicat el cost inicial del projecte s’ha reduït a la meitat, quedant en poc més de 2,5 milions d’euros.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN1698.JPG
DSCN1698.JPG

Document Actions