Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou acorda regular els usos de caràcter religiós i d’associacions de fumadors i suspèn durant un any les llicències

dijous 08 octubre 2015

La sessió plenària també va donar llum verda a diverses mocions amb un marcat caràcter social

 

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Salou han acordat per unanimitat iniciar l’expedient de redacció i aprovació de la modificació del Pla d’ordenació urbana del municipi (POUM) a efectes d’incorporar la regulació complerta relativa als usos de caràcter religiós i als usos d’associacions cannàbiques i els seus clubs socials. Mentre no estigui elaborada la proposta, s’acorda a més, suspendre en tot l’àmbit del terme municipal de Salou, l’atorgament de llicències d’ús, d’obres o activitats per la implementació o l’establiment de clubs i associacions de cànnabis legalment permeses, així com la implantació de centres de culte.

La suspensió tindrà una durada d’un any, a comptar de l’endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona. No obstant això, la durada podrà perllongar-se fins als dos anys en cas d’acumulació per efecte de l’aprovació inicial de l’ instrument de planejament urbanístic que correspongui, si es dóna el cas.

 

Mocions amb caràcter social

Altres mocions que es van aprovar al llarg del plenari fan referència aspectes de caire més social com és l’ajut a les famílies salouenques que no perceben cap ingrés. En aquest sentit, la Corporació municipal de Salou “manifesta la seva preocupació per les persones més vulnerables i amb manca de recursos del municipi que, per una banda són víctimes de la crisi econòmica i que encara tenen problemes per cobrir les seves necessitats”. Així, i “donada la durada i intensitat de la crisis econòmica, cal que des de les institucions es fomentin les polítiques actives d’ocupació entre els salouencs i salouenques per tal de reforçar les ajudes que es presten per a aquelles famílies i persones que pateixen un risc d’exclusió social”. El ple d’ahir al vespre va acordar un pla de xoc consistent en destinar, per aquest darrer trimestre de 2015, una partida de 30.000 euros al foment de l’ocupació entre les famílies de Salou que no percebin ajuts ni subsidis, de forma que no rebin cap ingrés a més d’incrementar-se els plans d’ocupació per aquest proper exercici de 2016, destinats a les famílies salouenques. L’alcalde, Pere Granados, en aquest punt va voler agrair el consens de totes les forces polítiques per haver arribat a un acord de ciutat important per a les persones del municipi.

 

Salou, ciutat acollidora de refugiats

Una altra moció, que va comptar amb el suport de tots els grups polítics, va posar-se damunt la taula per  expressar la solidaritat amb els refugiats de Síria i “amb totes les persones que han d’abandonar les seves llars de manera involuntària a causa de la guerra que es viu als seus països d’origen i denunciem les situacions d’abús que aquestes pateixen per part de màfies organitzades”.  La moció va servir per adquirir el compromís de l’Ajuntament “de donar suport i col·laborar amb les entitats que treballen en l’acollida i el servei a les persones sol·licitants d'asil,  addicionals a aquelles accions que des de la Diputació de Tarragona s’assignin al nostre municipi dintre del procés que coordinarà l’ens supramunicipal”. I, per últim, “adquirir el compromís de l’Ajuntament de Salou de destinar una partida en el pressupost municipal del 2016 per tal de garantir un pla d’acollida de qualitat per als possibles refugiats que es puguin assignar al nostre municipi. Instar a la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament a preparar un pla d’acollida que contempli habitatge, integració, recursos econòmics bàsics i acompanyament a la integració i acollida (ensenyament, salut, feina, etc).

 

Salou, ciutat lliure de desnonaments

Una altra moció que va passar-se a aprovació pel plenari i que va aconseguir el suport de Guanyem i dels 4 regidors del PSC i l’abstenció de CiU i ERC i el vot contrari del PP va acordar que Salou esdevingui un municipi lliure de desnonaments així com de seguir treballant en l’eradicació de la pobresa energètica.  

 

Participació i transparència

El grup de Guanyem Salou també va presentar una altra moció relativa a la participació i consulta directa de la ciutadania en el plenari que va tirar endavant per 9 vots a favor (PSC, C’S i Guanyem); els vots contraris dels dos regidors d’ERC i l’abstenció de CiU i de PP. La moció busca regular la consulta en sessió plenària de la ciutadania, prèvia regulació i amb una limitació de temps i torns de paraula. En aquest sentit, des del govern, ja s’ha lliurat un esborrany de Reglament Orgànic Municipal on es preveu aquesta procediment i en la qual s’està treballant per aconseguir un text de consens entre tots els grups municipals i que veurà la llum properament.

Així mateix, el grup de C’s va obtenir ple suport per part de tots els grups del consistori en la moció per promoure, desenvolupar i garantir la transparència en l’activitat pública i el dret d’accés a les persones a la informació i documentació públiques, així com establir els principis i obligacions de bon govern i fomentar la participació ciutadana. En aquest punt, amb la unanimitat dels grups, es va aprovar la moció. Des del govern, Jesús Barragán, va assegurar que ja hi ha diversos protocols i programes per fer efectiva aquesta llei de transparència i implantar-la a nivell municipal, a més de recordar que ja existeix un esborrany de codi de bon govern i es va acordar debatre en les comissions informatives l’evolució del portal de la transparència que ha d’entrar en vigor amb data 1 de gener de 2016.

 

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ple.jpg
P1200400.JPG

Document Actions