Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou aprova per unanimitat l’acord relatiu al CRT de PortAventura

Determina que es crearà una Comissió tècnica coordinada per un jurista, que definirà la fiscalitat que correspon a cada municipi i, el dictamen que emeti la Comissió servirà perquè el Govern de la Generalitat faci l’adaptació corresponent de la LLei on figura la disposició sobre el CRT

divendres 11 maig 2012

Aquest migdia s’ha celebrat un ple extraordinari a l’Ajuntament de Salou en el que, com a únic punt de l’ordre del dia, hi figurava l’acord relatiu al Consorci recreatiu i Turístic entre la Generalitat i els ajuntaments de Salou i de Vila-seca. Aquest acord s’ha votat de manera unànime després que aquest passat dimarts també el ratifiqués la junta del CRT.

L’alcalde, Pere Granados, ha volgut agrair a tots els grups la seva unitat al voltant de l’acord aconseguit amb el CRT perquè –ha dit- “la unitat ens fa més forts”, i ha recordat que aquest llarg camí fins a l’acord no ha estat fàcil però “com a alcalde ho he defensat per obligació però sobretot també per convenciment de que Salou ha de tenir allò que li correspon i ens felicitem perquè tant l’ajuntament veí com la Generalitat han acceptat que existeix una nova realitat”.

El regidor del PP, Mario Garcia ha assenyalat que “és una qüestió que no pot tractar-se des d'un punt de vista partidista, sinó des de l' interès general de Salou. Es tracta de reclamar allò que ens correspon i des del Grup Popular, considerem que amb la comissió que es crearà salvaguardarem els interessos i drets de Salou”. El regidor de RDS, Pablo Otal, ha assegurat que “crec que anem en el bon camí tot i que avui aprovem un full de ruta per arribar a un acord”; en el mateix sentit s’ha referit el regidor d’UMdC, Salvador Pellicé. El portaveu socialista, Zacarías Henar, ha volgut deixar constància que “els propers mesos no seran gens fàcils però que per la via de la fermesa tindrà el recolzament del Grup Municipal socialista”.

L’acord actual –el proposat per Salou-  que estableix la creació d’una Comissió tècnica “formada per tres representants de cada municipi amb la mediació d’un àrbitre que serà un jurista de reconegut prestigi”. Segons l’acord, aquesta comissió elevarà un “dictamen vinculant sobre el repartiment tributari” d’ambdós municipis, així com “informarà sobre la modificació dels Estatuts”.

A partir de l’aprovació d’aquest acord per part de les dues corporacions, que podria ser al llarg d’aquest mes de maig, la comissió s’ha de crear en un termini de 2 mesos com a màxim; i ha de tenir redactat el dictamen en un termini de 4; de forma que cap a finals de la tardor o començaments de l’hivern, la comissió haurà enllestit els treballs.

L’acord també disposa que el “dictamen” de la Comissió haurà de ser aprovat inicialment amb el vot favorable de dos terços dels seus membres; i que una vegada conegut aquest per part del Consorci, “es trametrà als ajuntaments perquè sigui acordat pels respectius plenaris municipals”.

A més, i això és important, de l’acord sobre el dictamen que emeti la Comissió, se’n donarà trasllat al Govern de la Generalitat, perquè faci l’adaptació i modificació corresponent de la Llei 5/2012, de 20 de març, on hi figura la disposició addicional 22 sobre el CRT, que prorrogava la vigència del Consorci en les mateixes condicions que fa 20 anys, i que ja va ser denunciada i qualificada per l’Ajuntament de Salou d’inconstitucional i de violar l’autonomia municipal.

 

Galeria d'imatges

DSCN6167.JPG
DSCN6167.JPG

Document Actions