Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Port de Tarragona i l’Ajuntament de Salou inauguren el nou mirador del Far de Cap Salou

divendres 05 setembre 2014

Es tracta d’un tram d’uns 300 metres que s’incorpora al camí de Ronda facilitant l’accés a un paisatge inèdit fins al moment

 

Aquesta tarda el president del Port de Tarragona, Josep Andreu; i l’alcalde de Salou, Pere Granados; juntament amb altres autoritats i tècnics han inaugurat el nou mirador del Far de Cap Salou. En l’acte, Josep Andreu i Pere Granados han descobert una placa commemorativa d’aquest passeig que conforma un nou tram del camí de ronda i un accés públic a un indret amb unes vistes úniques i inèdites del Cap Salou.

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha assumit la inversió i ha dut a terme aquesta obra, iniciada a principis d’enguany, fruit d’un acord amb l’Ajuntament de Salou i que permet l’obertura del recinte del mirador de Cap Salou a tot el públic, així com garantir la total accessibilitat per a que els visitants puguin gaudir de l’entorn i les vistes privilegiades.

En la seva intervenció l’alcalde Pere Granados ha volgut agrair la bona entesa i la sensibilitat demostrada per part de l’Autoritat Portuària a l’hora de dur a terme aquesta inversió i ha manifestat una profunda satisfacció perquè “s’ha dut a terme una intervenció de condicionament que permetrà l’accés i una visió inèdita i desconeguda del Far, amb un pas obert al públic trencant les barreres de pas que fins a la data existien” a més de considerar que “estem davant d’un nou atractiu turístic i també per a la ciutadania de Salou, ja que aquest tram conté un element, el Far de Salou (inaugurat el 1858), una construcció que forma part de la història, el patrimoni monumental i la identitat del nostre municipi i suposa un valor afegit al Camí de Ronda”.

Al seu torn, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha subratllat la bona sintonia que mantenen les dues administracions i la tasca realitzada conjuntament entre els tècnics portuaris i municipals. Tanmateix, Andreu ha destacat la voluntat del projecte de mantenir i recuperar espais naturals respectant el medi ambient i el projecte dóna també resposta a la voluntat del Ministeri de Foment de posar en valor els fars dels Ports d'Interès general.

 

L’actuació permet recórrer el perímetre al llarg de 300 metres de camí. L’obra ha consistit en la construcció d’un recorregut peatonal, amb un estudi previ de preservació de la vegetació autòctona i l’orografia dels penya-segats, també s’ha dut a terme revegetació en zones que es van detectar deteriorades. A més, s’ha obert el mirador que ja existeix amb vistes cap a Salou i s’han habilitat dos més, d’aquesta manera, el camí compta amb tres miradors: el Mirador Sud, Mirador Centre i Mirador Nord.

Al llarg del camí s’han instal·lat uns panells informatius il·lustrats sobre les diferents espècies d’aus marines que es poden observar des del mirador. En total 20 espècies d’aus amb les respectives fotografies i el nom en català i el seu nom científic.

Pel que fa a l’àmbit de la seguretat d’aquest projecte, s’ha instal·lat una tanca de seguretat a la zona dels penya-segats i també a l’interior del camí per tal de preservar la zona de serveis derivats de l’activitat que segueix duent a terme el Far de Salou.

Galeria d'imatges

P1060359.JPG
P1060412.JPG
P1060274.JPG
P1060359.JPG

Document Actions