Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El programa de la Festa Major d'Hivern inclou una vuitantena d'actes

divendres 11 gener 2008

El programa de la Festa Major d'Hivern de Salou 2008, que tindrà lloc entre el 18 i el 27 de gener, inclou una vuitantena d'activitats. Es tracta d'una 'oferta atractiva que va més enllà de l'acte central, que és el Cós Blanc', segons va afirmar ahir l'alcalde del municipi, Antonio Banyeres, durant la seva presentació. Banyeres va explicar que enguany aquesta festa tindrà continuïtat amb la celebració del Carnestoltes, que es recuperarà després de bastants anys.

Entre els actes previstos, el regidor de Festes, Joan A. Brull, va destacar el pregó, que anirà a càrrec de Pep Plaza, imitador que col·labora actualment en el programa 'El Club' de TV3; els dos concerts 'de nivell' (el de la cantant Hanna, del divendres 18 de gener; i el d'Antonio Carmona, del dilluns 21 de gener); i la cercavila popular, amb la participació de les figures i els costums tradicionals de Salou, i la recepció posterior de la corporació municipal a les associacions salouenques a la Torre Vella, del dissabte 19 de gener.

En referència a aquesta cercavila i a la mostra de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou, que s'oferirà el mateix dia a la tarda, Brull va dir: 'Volem potenciar i formalitzar aquest acte en el qual intervindran, per exemple, els diables, els bastons i els gegants, per donar a conèixer més la feina de les entitats culturals'.

Aquest acte, de fet, serà una de les novetats de la festa d'enguany. Un altre aspecte nou serà el canvi d'ubicació del famós Cós Blanc, programada el 26 de gener . I és que en aquesta edició, la guerra de confeti pròpiament dita tindrà lloc al carrer Ciutat de Reus i no al Carrer Barcelona, com era habitual.

Per argumentar aquesta modificació, el regidor de Festes va argumentar: 'El nostre objectiu és aconseguir que el Cós Blanc es converteixi en un espectacle per a tots els públics, per aquelles persones que volen prendre part en la batalla de paper i per aquelles que no. Per aquest motiu, l'Ajuntament apostarà per consolidar aquest circuit'.

El carrer Ciutat de Reus té més capacitat per acollir gent, perquè les seves voreres són més amples, i és més adient des del punt de vista de la seguretat, perquè permetria una evacuació més ràpida del públic en cas d'emergència, va afegir Brull.

Document Actions