Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Projecte Educatiu de Suport Sociolingüístic s’adapta i es reinventa, tenint en compte les circumstàncies de la pandèmia

dimecres 18 novembre 2020

Es tracta del cinquè any consecutiu que l'àrea de Serveis Educatius de l’Ajuntament de Salou desenvolupa aquesta iniciativa
 
 
L'àrea de Serveis Educatius de l'Ajuntament de Salou desenvolupa, per cinquè any consecutiu, el Projecte Educatiu de Suport Sociolingüístic, adaptant-lo i reinventant-lo, tenint en compte les circumstàncies actuals de la pandèmia.
 
Es tracta d'un servei destinat a l’alumnat nouvingut d’arreu del món que arriba als centres de primària i secundària del municipi amb dos objectius molt clars: reforçar i impulsar l’aprenentatge de la llengua catalana i castellana; i facilitar la integració d’aquests estudiants al nou context sociocultural. Un projecte coordinat, en tot moment, amb les escoles de primària i els instituts de secundària de Salou.
 
Aquest curs, tenint en compte la situació excepcional que vivim, el projecte també s’ha adaptat a la nova conjuntura i ha optat per aplicar un model híbrid d’ensenyament: una combinació d’educació presencial i virtual, que permet, en tot moment, garantir la seguretat i el benestar dels infants i joves, sense interrompre el procés d’ensenyament. 
 
L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que "davant de la nova situació social, tots els agents i sectors han de trobar noves fórmules de relacionar-se, per continuar treballant i donant serveis a les persones". "Una de les qualitats que té la gent jove és la seva flexibilitat i capacitat d'adaptació als canvis", ha assegurat Granados.
 
Per la seva banda, la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha explicat que, gràcies al nou model híbrid, "donem l'oportunitat als nens i nenes nouvinguts de continuar adquirint els coneixements necessaris per tal que puguin integrar-se al sistema educatiu, malgrat la situació de pandèmia".
 
Amb aquesta nova situació, han sorgit noves necessitats i, per tant, un nou objectiu educatiu: proporcionar a l’alumnat nouvingut l’aprenentatge i ús de les competències digitals. L’utilització de les noves tecnologies, de les plataformes educatives virtuals i la realització d’activitats on line són algunes de les novetats que es desenvolupen aquest any i que ajuden als alumnes a adaptar-se al nou modus vivendi.
 
Enguany, una quinzena d’alumnes dels instituts de Salou que arriben d’arreu del món, assisteixen, presencial o virtualment, al Projecte Educatiu de Suport Sociolingüístic.

Document Actions