Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, respon a Antonio Banyeres

dijous 19 novembre 2009

En la qüestió de les al·legacions a les taxes i ordenances fiscals

Respecte a les declaracions del portaveu socialista a l'Ajuntament de Salou, Antoni Banyeres, el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, manifesta el següent:

1.- Com sempre, el portaveu socialista, Antoni Banyeres, torna a ignorar quina és la realitat dels tributs municipals i torna a confondre a l'opinió pública. En primer lloc perquè no pugen un 4% de mitjana com insinua, sinó que pugen un 3'9 aquells impostos i taxes vinculats a la propietat, que són una minoria; i es congelen 22 impostos relacionats amb la promoció de l'activitat econòmica i l'activitat social i cultural. Per tant, fent la mitjana d'increment dels tributs municipals pel 2010 surt un 0'1%.

2.- És lamentable que un regidor que ha estat alcalde desconegui les ordenances que ell mateix va aprovar. Hauria de saber i recordar que les ordenances fiscals del 2008 i 2009 aprovades pel seu govern, van pujar una mitjana d'un 5%; un percentatge molt més elevat que les previstes pel 2010 per aquest govern.

3.- Salou no té una major pressió fiscal en el que respecte a l'IBI comparant amb municipis del voltant. Perquè el tipus de gravamen de Salou està per sota o igualat en alguns casos, i els valors cadastrals d'aquells municipis són molt superiors.

Document Actions